Juustoisella leipäviipaleella kuorrutettu sipulikeitto täyttää vatsan ja tuo kotikeittiöön aitoa ranskalaistunnelmaa.

6 makeaa sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
1 l vahvaa lihalientä kuutioista tai fondista
3‚Äď4 dl puolikuivaa valkoviini√§
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua tai 3 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
4 viipaletta vaaleata leipää
2 dl emmentalraastetta
suolaa
mustapippuria

  • Silppua tai viipaloi sipulit ja kuullota kullankeltaisiksi √∂ljyss√§.
  • Lis√§√§ lihaliemi, viini, laakerinlehdet ja kuivattu timjami.
  • Anna kiehua v√§hint√§√§n tunnin verran.
  • Tarkista maku ja lis√§√§ tuoretta timjamia sek√§ tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  • Nosta pellille nelj√§ uuninkest√§v√§√§ annosastiaa. Kauho keitto astioihin. Aseta kunkin annoksen pinnalle leip√§viipale ja peit√§ se juustoraasteella.
  • Pist√§ astiat kuumaan uuniin tai grilliin siksi aikaa, kunnes juusto sulaa ja hieman ruskistuu.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla