Juustoisella leipäviipaleella kuorrutettu sipulikeitto täyttää vatsan ja tuo kotikeittiöön aitoa ranskalaistunnelmaa.
6 makeaa sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
1 l vahvaa lihalientä kuutioista tai fondista
3–4 dl puolikuivaa valkoviiniä
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua tai 3 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
4 viipaletta vaaleata leipää
2 dl emmentalraastetta
suolaa
mustapippuria
- Silppua tai viipaloi sipulit ja kuullota kullankeltaisiksi öljyssä.
- Lisää lihaliemi, viini, laakerinlehdet ja kuivattu timjami.
- Anna kiehua vähintään tunnin verran.
- Tarkista maku ja lisää tuoretta timjamia sekä tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Nosta pellille neljä uuninkestävää annosastiaa. Kauho keitto astioihin. Aseta kunkin annoksen pinnalle leipäviipale ja peitä se juustoraasteella.
- Pistä astiat kuumaan uuniin tai grilliin siksi aikaa, kunnes juusto sulaa ja hieman ruskistuu.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa