Juustoisella leipäviipaleella kuorrutettu sipulikeitto täyttää vatsan ja tuo kotikeittiöön aitoa ranskalaistunnelmaa.

6 makeaa sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
1 l vahvaa lihalientä kuutioista tai fondista
3–4 dl puolikuivaa valkoviiniä
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua tai 3 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
4 viipaletta vaaleata leipää
2 dl emmentalraastetta
suolaa
mustapippuria

  • Silppua tai viipaloi sipulit ja kuullota kullankeltaisiksi öljyssä.
  • Lisää lihaliemi, viini, laakerinlehdet ja kuivattu timjami.
  • Anna kiehua vähintään tunnin verran.
  • Tarkista maku ja lisää tuoretta timjamia sekä tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  • Nosta pellille neljä uuninkestävää annosastiaa. Kauho keitto astioihin. Aseta kunkin annoksen pinnalle leipäviipale ja peitä se juustoraasteella.
  • Pistä astiat kuumaan uuniin tai grilliin siksi aikaa, kunnes juusto sulaa ja hieman ruskistuu.