Ihanat katkaraputäytteiset kevätkääryleet vievät ruokaseurueen makumatkalle Aasiaan.

Kevätkääryleet

12 kpl

1 pkt ( 12 kpl) riisipapereita
vettä

Täyte

500 g keskikokoisia katkarapuja
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pieni vihreä chilipalko
1 ½ rkl kalakastiketta
1 limetin mehu
2 rkl ruokosokeria

Lisäksi

1 ruukku jäävuorisalaattia
1–2 porkkanaa
1 dl suolapähkinöitä
2 ruukkua korianteria
(1 ruukku tuoretta minttua)

  • Valmista katkaravuille marinadi. Hienonna kuorittu salottisipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Lisää joukkoon kalakastike, limetin mehu ja ruokosokeri. Kaada liemi katkarapujen joukkoon ja anna maustua kylmässä vähintään muutama tunti.
  • Revi jääsalaatti, kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi, rouhi pähkinät ja silppua korianteri.
  • Levitä riisipaperit työpöydälle ja kasta ne kuumaan veteen yksi kerrallaan, kunnes ne pehmenevät ja muuttuvat taipuisiksi. Nosta riisipaperit vedestä ja taputtele liika vesi pois talouspaperilla.
  • Laita paperin keskelle reilusti salaattia, porkkanatikkuja, pähkinöitä ja silputtuja yrttejä sekä katkarapuja.
  • Kääri paperi tiukalle rullalle. Kääri ensin kierros kääretortun tapaan, käännä reunat täytteen päälle ja jatka käärimistä. Anna kääröjen vetäytyä muutama minuutti ja leikkaa keskeltä kahtia.
  • Tarjoa kevätkääryleet Nuoac cham -dippikastikkeen tai makean chilikastikkeen kanssa.