Uuniruokaklassikko: Karjalanpaisti
Karjalanpaistiin sopii niin porsaan, karitsan, vasikan kuin poronkin liha.
4–6 annosta
1 kg porsaan, karitsan, vasikan tai poron etuselkää
nokare voita
10 ryväs- tai salottisipulia
4 porkkanaa
4 pientä naurista
5 laakerinlehteä
8 murskattua maustepippuria
8 murskattua mustapippuria
pari oksaa rosmariinia
2 tl suolaa
vettä
- Ruskista reilun kokoiset lihapalat ja pilkotut kasvikset pieni määrä kerrallaan padan pohjalla voissa.
- Aseta ainekset ja mausteet kerroksittain pataan. Kaada päälle kuumaa vettä, niin että aineksista kaksi kolmasosaa peittyy. Laita padan kansi päälle ja nosta pata 200-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.
- Laske lämpö 110 asteeseen ja hauduta 3–4 tuntia tai kunnes lihat ovat murean kypsiä.
Vinkki! Varaa karjalanpaistiin useampaa lihalaatua saatavuuden mukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla