Olen 82-vuotias leskirouva, ja sairastan sepelvaltimotautia ja polvinivelkulumaa. Olin jo menossa tekonivelleikkaukseen, mutta se peruttiin. Sen sijaan minulle aloitettiin Marevan-verenohennuslääke. Polveni ovat kovin huonot ja kipeät. Kortisonipistoksia niihin on laitettu. Mistä apu? Pilkille pitäisi päästä

Onpas harmi, että leikkaus piti perua. Peruuntuminen johtunee samasta syystä, jonka takia aloitettiin Marevan valtimotukosten ehkäisemiseksi. Liekö sydämen rytmi muuttunut eteisvärinäksi? Leikkausta ei hevin peruta, joten oletettavasti pitkä proteesileikkaus katsottiin sydämelle liian raskaaksi ja riskialttiiksi.

Toisaalta polvileikkaus tehdään pakon edessä, kun muut hoidot eivät auta. Näitähän ovat kortisonipistokset, hyaluronaattipistokset eli ”kukonhelttauute”, fysikaalinen hoito ja kipulääkitys.

Kun leikkauksesta joudutaan luopumaan, on syytä pitää hoitopalaveri oman lääkärin kanssa. Tällöin pohditaan, löytyisikö näistä muista keinoista kuitenkin vielä helpotusta hankalaan vaivaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla