Sydämeni rytmi on viimeiset kaksi vuotta ollut eteisvärinä eli flimmeri. Käytän bisoprololi-beetasalpaajaa ja Marevania. Olen 84-vuotias ja huomaan väsyväni aiempaa herkemmin. Pyöräilen, käyn tansseissa, pelaan tennistä ja paiskin mökillä puuhommia, mutta voimat ovat huvenneet. Lääkäri sanoi, että flimmeri syö suorituskykyä. Millä saan voimani takaisin? Voimia loppuvuosille

Jos flimmeripotilaan suorituskyky heikentyy, on aihetta hakeutua tarkastukseen. Laboratoriokokeissa voi löytyä vaikka anemia tai muu syy.

Flimmerisydän on altis vajaatoiminnalle, jonka oire väsyminen on. Siksi tarkka haastattelu, kliininen tutkiminen, verikokeiden, EKG:n ja keuhkokuvan ottaminen ovat tarpeen. Kun vajaatoiminta saa hyvän lääkehoidon, suoritus-kyky paranee.

Joskus syy voi löytyä lääkkeestäkin. Jos beetasalpaajan annos on turhan tuhti, tuntuu kuin käsijarru olisi jäänyt päälle. Sykekontrollissa beetasalpaaja on tärkeä, joten omin päin ei lääkkeen annosta pidä muuttaa!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tärkeää on muistaa myös levätä. Ikääntyvä flimmerisydän tarvitsee riittävästi lepoa rasituksen jälkeen, jotta se jaksaa taas tarpeen tullen ponnistella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onpa hyvä että tämä melko yleinen vika tuli esille.
Minulla alkoi 20 vuotta sitten sydän flimmaroida, kuin lampaan saparo.
Nyt tahti on melko tasainen. Aorttaläppä on karstottunut ja se vie toimintavoimat, melkein loppuun. Oikea lääkitys auttaa flimmeriin.

Lääkkeet ja M-lahti ovat auttaneet, terveisin
84 v "Ukkeli", Helsingistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla