
Tiedätkö, mitä ovat transrasvat ja mistä niitä saa? Lue rasvasanasto ja opi!
Tyydyttynyt rasva
Kovaa rasvaa, jota on esimerkiksi rasvaisissa maitovalmisteissa ja rasvaisessa lihassa.
Tyydyttymätön rasva
Pehmeää rasvaa, jota on mm. rypsi-, oliivi- ja auringonkukkaöljyssä, monissa pähkinöissä, siemenissä ja avokadossa.
Transrasvat
Teollisuuden kovettamia kasvirasvoja, jotka saattavat lisätä pahaa LDL-kolesterolia. Esimerkiksi kasvirasvajäätelöissä, teollisissa leivonnaisissa, kekseissä ja valmisruoissa.
Piilorasva
Näkymätöntä rasvaa, jota tulee huomaamatta muun ruoan mukana. Suurin osa siitä on kovaa rasvaa.
Kolesteroli
Elintärkeä mm. solujen rakennusaineena. Liian korkeat arvotsaattavat lisätä vaaraa sairastua sydäninfarktiin ja aivohalvaukseen. Suositusarvo alle 5.
LDL
”Paha kolesteroli”, joka kuljettaa kolesterolia verisuonten seinämiin. Suositusarvo alle 3.
HDL
”Hyvä kolesteroli”, joka kuljettaa kolesterolia pois verisuonten seinämistä. Suositusarvo yli 1.
Mikä älynväläys taas! Aivan kuin se olisi joku uusi asia, että kaikki kuolee ennemmin tai myöhemmin syö mitätahansa. Mistä noita hörhöjä riittää?
Vastattu ilmeisesti saman tason väläykseen:
Anonyymi 18.03.2011 16:14
Mitähän maailman kaikki ihmiset söi ennenkuin kevytlevitteet ttulivat markkinoille.....
Kas kun ovat hengissä edes, raukat....
Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. Ja hörhöjä riittää sekä huutamaan että vastaamaan.
Mitähän maailman kaikki ihmiset söi ennenkuin kevytlevitteet ttulivat markkinoille.....
Kas kun ovat hengissä edes, raukat....Mun 92-vuotias mummo on aina syönyt voita leipänsä päällä...
pitäskö varoittaa kolesterolivaarasta ??? ;D
Kaikki voinsyöjät eivät ole enää hengissä. Moni on kuollut ja kaikki tulevat kuolemaan, söivätpä miten paljon eläinrasvoja tahansa. Kasvirasvojen nauttijoilla on sama kohtalo edessään.
Mummosikin kuolee ennen pitkää, tilastollisesti ottaen noin 10 vuoden kuluessa tai hieman myöhemmin.