Millä saisin jalkapohjaani vaivaavan känsän lopullisesti pois?

Millä ihmeellä saisin jalkapohjan päkiästä känsän pois? Mistä känsä edes syntyy, ja mikä se on? Olen vuosia tuskaillut sen kanssa ja kaikki konstit kokeillut. Vaikka sen saa häviämään, niin kohta on taas kivi kengässä. Jalkaterä vääntyy pakostakin väärään asentoon. Nimimerkki Mummeli -37

Kun ihoa hiertää ja painaa jatkuvasti ulkopuolinen voima, iho paksuuntuu suojautuakseen. Känsä on suojautumisen lopputuote, sarveisainepanssari. Kivuliaaksi känsä muuttuu silloin, kun alla oleva luu joutuu saman paineen alle, mistä känsäkin sai alkunsa. Luukalvo on hyvin kipuherkkä. Ei tarvitse kuin kopauttaa luudanvarrella sääriluutaan, niin huomaa, kuinka arka luukalvo onkaan.

Toimit hienosti tässä esimerkkinä siitä, ettei känsän hävittäminen yksin ratkaise känsäongelmaa. Sen lisäksi pitää eliminoida tuo ulkopuolinen voima. Jos jalkaholvi on korkea, kävelyn, seisomisen ja jalkineen tuottama kuormitus kasvattaa känsän pottuvarpaan päkiään. Latuskajalkaisella känsä syntyy keskemmälle päkiää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Känsän saa tavallisesti häviämään kuukaudessa, jos käyttää känsälaastareita ohjeen mukaan ja laastarin vaihdon yhteydessä ohentaa känsää asianmukaisella jalkahöylällä. Tilavat kengät, känsän ympärille laitettavat pehmustehuoparenkaat ja jalkaterän virheasentojen helpottaminen erikoispohjallisilla on käytössä oleva keinovalikoima tuohon paineongelmaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla