Voiko hormonikorvaushoitoa käyttää 80–90-vuotiaaksi? Äitini ja sisarensa kärsivät vaihdevuosioireista noihin ikävuosiin saakka. He eivät saaneet korvaushoitoa.
Leena

Onpa heillä ollut rankkaa! Jos vaihdevuosioireet palaavat hankalina aina kun hormonihoito lopetetaan, uudelleen aloitettu hoito parantaa elämänlaatua. Vanhuusikään ulottuvassa hoidossa piilee terveysriskejä, joiden yksilöllistä todennäköisyyttä ei tarkoin osata arvioida.

Veritulppa, sydän- ja aivo­infarktit ja rintasyöpä, nämähän ne pelottavat. Hyvä hoitotapa tarkoittaa matalia estrogeeniannoksia ja määrävälein tapahtuvaa lopetusyritystä. Potilaan pitää muistaa käydä vuosittain gynekologilla ja parin vuoden välein mammografiassa. Hormonikorvaushoito ei siis ole mikään yhdenkoon kenkä kaikille. Hyvä hoitosuhde lääkäriin mahdollistaa yksilölliset ratkaisut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

anonyymi

Sanoisin että lopeta hyvä ihminen .
Itse söin niitä pillereitä 13 vuotta kysyin lääkäriltäni että jospa ne lopetettais johon hän "ei suinkaan kun teillä on niin suuri riski saada veritulppa ym."
Kävi niin että kun olin käyttänyt 13 vuotta tuli veritulppa että rintasyöpä ,mitä tästä opimme ?

nimimerkki:kokemusta on

Omasta kokemuksestani suosittelen lopettamaan ajoissa hormonikorvaushoidon.

Olin syönyt ylimääräistä estrogeenia lähes kymmenen vuotta, ja hiukan pelotti lopettaa... Mutta kun vihdoinkin - lääkärin suosituksesta - lopetin hormonihoidon, en huomannut muita "vieroitusoireita" kuin kuumat aallot. Niitä kesti kolmisen kuukautta. Muuten olen voinut jopa paremmin kuin hormonihoidon aikana: mm. päänsärky on jäänyt pois, tuntuu kuin aivotkin toimisivat paremmin, on kaikin puolin pirteämpi olo.

Hormonilääkkeiden sijaan olen syönyt vitamiineja, erityisesti Calsiumia, joka ehkäisee osteoporoosia. Liikunta on myös hyvä lääke myös vaihdevuosioireisiin.

Oikein mukavaahan tämä - kuuskymppisenäkin olo...

Sisältö jatkuu mainoksen alla