Molemmissa lonkkanivelissäni on todettu limapussin tuleh­dus, ja kahdesti olen saanut niveliini kortisonipistoksen. Kuinka monta kertaa kortiso­nia voi pistää? Olen käyttänyt kylmägeeliä ja jääpusseja sekä syönyt ibuprofeenia. Olisiko syytä kääntyä ortopedin puo­leen, kun vaiva ei vain hellitä?
Kyllästynyt 

Nämä limapussisi ovat var­maankin niitä reisiluun ulok­keen, ison sarvennoisen päällä olevia limapusseja eli bursia. Limapussejahan on yleisesti lui­den, jänteiden, nivelten ympä­rillä joka paikassa ja ne toimivat siellä iskunvaimentimina.

Tätä sinua kiusaavaa lima­pussin tulehdusta kutsutaan trokantteribursiitiksi. Sitä ei aina osata sanoa, miksi limapussi noin tulehtuu. Jänteiden ja luun välistä ylenmääräistä kitkaa se ilmeisesti vaatii syntyäkseen. Raajojen pituusero on yksi tun­nettu syytekijä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Varsinaista tulehdusnestettä harvoin edes nähdään, jos alue vaikka tutkittaisiin ultraäänellä. Onpahan vaan kiputila ja ar­kuus, joka tyypillisesti säteilee reiden ulkosivua pitkin polveen ja sääreen asti. Parin kolmen kortisoni-puudutepistoksen sarja tavallisesti rauhoittaa hyvin ärtyneen limapussin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiputilaa helpottavat myös tietyt, fysiote­rapeutin ohjauksessa tehtävät lihasvenytykset. Jos mikään ei tunnu auttavan, ortopedin teke­mä leikkaus voi olla tarpeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla