Mikä avuksi kuiviin limakalvoihin?

Kuivat limakalvot aiheuttavat kipua seksin aikana, mitä pitäisi tehdä? Olen 55-vuotias nainen. Nimimerkki Nainen 55 vuotta

Naisen ikääntyessä hormonaaliset muutokset vaikuttavat limakalvojen kuntoon ja kuivuuteen. Oireina tästä saattaa seurata kirvelyä alapäässä, kipua yhdynnässä, virtsateiden ja emättimen tulehdusten lisääntymistä.  Itsehoitona kannattaa kiinnittää huomiota hygienian hoitoon, mutta kuitenkin muistaa että liiallinenkin pesu voi kuivattaa lisää limakalvoja. Kannattaa pitää myös kiristämättömiä alusvaatteita.

Seksissä kannattaa apuna käyttää liukuvoiteita, joita saa jo lähes kaikista kaupoista. Liukuvoidetta voi sipaista alapään limakalvoille ilman yhdyntääkin, sillä hyvä limakalvojen kunto ehkäisee tulehduksia. Liukuvoiteita on markkinoilla paljon erilaisia, ja niitä löytyy myös eri mauilla maustettuina. Jos käytät seksissä kondomia, niin liukuvoidetta ostaessa kannattaa muistaa tarkastaa, että sitä voi käyttää yhdessä kondomin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lääkäriin kannatta mennä jos epäilee tulehduksia, vaihdevuodet häiritsevät elämää tai jos itsehoidosta ei ole apua ongelmiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla