Voiko psoriaasi mennä silmäluomen alle? Psoriaatikko?

Pohditkohan olevasi psoriaatikko, koska silmäluomen alla on jokin sitkeä tulehdus? Tuo nimimerkkisi vähän vihjaa sellaiseen. Vastaus on:  kyllä ja ei. Ei sillä tavalla, että psoriaasi tai lyhyemmin psori, leviäisi silmäluomen alle eli siis iholta silmän sidekalvolle.

Silmäluomissa jyllätessään psori kyllä ärsyttää ja tulehduttaa silmää eri tavoin, mutta varsinainen psoriaasiin liittyvä silmätulehdus on merkki yleistulehduksesta, joihin jotkut psoripotilaat sairastuvat.

Reuman kaltainen niveltulehdus on ehkä tunnetuin esimerkki sellaisesta. Silloin tulehdus on tavallisesti silmän sisällä, vaikka kyllä silmämunan pintaosatkin voivat tulehtua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

MINÄ SAIRASTIN PSORIA NOIN 30 VUOTTA JA SITTEN SE VAAN HÄIPYI.  MINULLA EI OLLUT LÄÄKITYSTÄ, AINOASTAAN PYRIN PITÄMÄÄN TULEHDUSTAUDIT POISSA.  KIINNOSTAA KUULLA MITÄ TARKOITAT RUOKAVALION MUUTOKSELLA. USKON, ETTÄ MONET VAIVAT TULEVAT RUOKATOTTUMUSTEN VAIKUTUKSESTA.

Itse sairastin lähes 20 vuotta pisarapsoriasista. Ruokavalion muutoksella pahimmat läiskät parantuivat kuin itsestään ja loput Kartalin-voiteella. Nykyään sairaus on täysin hallittavissa, muutama läiskä ilmestyy satunnaisesti muistuttamaan mutta nekin katoavat parissa viikossa Kartalinilla ja ruokavaliota tarkkailemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla