Tapahtumassa on mukana taloyhtiöiden saunoja, hotellien kattosaunoja ja telttasaunoja. Tule mukaan löylyihin!

Jo kahteen kertaan järjestetty Helsinki Sauna Day tulee jälleen. Lauantaina 11.3. pääkaupungissa juhlitaan saunoja ja saunomista, kun yli 50 saunaa avaa ovensa innokkaille löylyttelijöille.

Mukana tapahtumassa on asuntosaunoja, taloyhtiöiden saunoja, hotellien kattosaunoja ja telttasaunoja sekä Ruotsinlaivan sauna. Osallistujien joukosta löytyy myös Helsingin Hernesaareen viime vuonna avattu Löyly, jonka lauteille pääsee ilmaiseksi osan aikaa päivästä. Kansallismuseon takapihalla avataan puolestaan kokonainen saunakylä, josta löytyy tuubisauna ja palju, telttasaunoja sekä vankkurisauna. 

Helsinki Sauna Day tukee asukaslähtöistä kaupunkikulttuuria. Suurin osa Helsingin saunoista on yksityisessä käytössä, ja samalla moni asukas olisi halukas saunomaan useammin kuin siihen on mahdollisuus. Saunapäivä tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupunkiin ja sen ihmisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Maaliskuussa katujuhlat eivät vielä onnistu, mutta saunominen tuntuu sitäkin paremmalta. On hienoa nähdä, miten innokkaasti ihmiset ovat osallistuneet päivään, sanoo tapahtumaa järjestävä Jaakko Blomberg tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moni saunoista on jo varattu täyteen, mutta mukana on runsaasti saunoja, joihin pääsee ilman varausta. Tarjolla on miesten ja naisten vuoroja sekä sekasaunoja. 

Helsinki Sauna Day ei rajoitu vain pääkaupunkiin. Esimerkiksi Espoon Nuuksiossa avataan kuuden saunan ovet. Tapahtumasta on innostuttu myös maailmalla. Kaliforniassa siihen osallistuu aito savusauna, jonka rakensi suomalainen Henry Lundgren vuonna 1934. Saksassakin otetaan osaa päivään yhden saunan voimin.

Listan tapahtumaan osallistuvista saunoista löydät täältä ja Facebook-sivut täältä.

Tapahtuman järjestää Yhteismaa ry yhdessä Visit Helsingin ja Löylyn kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla