Parsaa Polonaise
Kuva Anna Huovinen
Kypsennys uunissa tuo parsaan miedon mantelin maun.
4 annosta
1 nippu (450 g) vihreää parsaa
2 rkl öljyä
¼ tl suolaa
¼ tl sokeria
2 kovaksikeitettyä kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl murennettua vaaleaa leipää tai mantelirouhetta
2 rkl voita
1 dl hienonnettua persiljaa
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- Leikkaa parsoista pois kuiva tyviosa. Laita parsat uunipelille, ripottele päälle öljyä, suolaa ja sokeria ja sekoita hyvin. Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia, niin että parsat paahtuvat ja nuput saavat kullanruskean värin.
- Keitä kananmunia 12 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kuori munat, erottele keltuaiset ja valkuaiset ja hienonna ne pieniksi kuutioiksi. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
- Murenna leipä ja paista murut pannulla voissa kullankeltaiseksi. Jos tahdot annoksesta gluteenittoman, käytä saman verran mantelirouhetta. Nosta sivuun. Hienonna persilja.
- Levitä lautaselle tai tarjoiluvadille voikastike, nosta paahtuneet parsat kastikkeen päälle ja ripottele pinnalle hienonnetut kananmunat, persilja ja paistetut leivänmurut. Tarjoa heti.
Katso voikastikkeen resepti täältä!
Sisältö jatkuu mainoksen alla