
Kuva Anna Huovinen
Punasipuli-vinegretti kruunaa parsan.
6:lle alku- tai 4:lle pääruuaksi
Punasipuli-vinegretti
Annos 3 dl
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
½ dl punaviinietikkaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 tl hunajaa
1 tl tuoretta timjamia
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Kuori sipuli ja valkosipuli. Pilko punasipuli hyvin pieniksi kuutioiksi ja murskaa valkosipuli.
- Yhdistä kulhossa öljy, etikat ja hunaja. Lisää joukkoon sipulit, valkosipuli, timjami. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja anna makujen tasaantua ½ tuntia ennen tarjoilua.
Keitetty parsa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 nippu (450 g / 15–20 kpl)
valkoista parsaa
1 nippu (450 g / 15–20 kpl)
vihreää parsaa
2 l vettä
1 rkl suolaa
1 tl sokeria
- Huuhtele parsat. Leikkaa parsoista pois 2–4 senttiä kuivaa tyviosaa. Kuori valkoisista parsoista varret kuorimaveitsellä nupusta tyveen päin.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi parsakattilassa tai laakeassa kasarissa, mausta suolalla ja sokerilla. Laita ensin valkoiset parsat veteen. Jos käytät parsakattilaa tai muuta korkeareunaista ja kapeaa kattilaa, keitä parsat nuput ylöspäin ja niin, että keitinvesi jää nuppujen alapuolelle.
- Kun vesi alkaa parsojen lisäämisen jälkeen kiehua uudelleen, keitä 5–8 minuuttia, parsan paksuudesta riippuen. Lisää keitinveteen vihreät parsat ja keitä vielä 5 minuuttia. Nosta kypsät parsat valumaan keittiöpyyhkeelle.
- Asettele parsat tarjoiluvadille ja levitä päälle punasipuli-vinegrettiä.
Seuraa meitä Facebookissa