Sain tällaisen hauskan, pienen kannun käsiini, korkeus 13 senttiä. Edes netistä en löytänyt vastaavan laista. Mikäköhän esine on kyseessä? Entä arvo?
Kaarina

Onhan se mukava, ettei netti ihan kokonaan ole korvannut  asianharrastajien monikymmenvuotisia kenttätutkimuksia.

Nämä ovat periaatteessa kerma-, maito- yms. kaatimia, mutta yhtä paljon koriste- ja keräilyesineitä. Jotkut keräävät näitä aivan vimmaisesti, olen nähnyt jopa usean kymmenen kappaleen kokoelman. Hietalahden kirpputorimaisemissa näitä kutsuttiin menneinä vuosikymmeninä yleisesti ”mummokannuiksi”, mutta mummohan ei suinkaan kannussa pitele kukkakimppua, vaan nuori tyttö. Pitäisiköhän nimitys muuttaa ”neitokannuksi”!?

Eniten näitä (samankokoisia) näkyy saksalaisilla 1900-luvun alkupuoliskon leimoilla, mutta jo keisariaikana venäläiset tekivät suurempia, litran vetoisia ja yli 20-senttisiä ”mummokannuja”. Kaikki ovat keskenään niin samannäköisiä kuin olla ja voi. Hilkan värejä ovat ainakin sininen, punainen, oranssi ja vihreä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Se maksaa, mitä kerätään. Saksalaisen kannun hinta asettunee 50–100 euron välimaille. Arabian ”mummokannusta” joutuu varmasti maksamaan 100–150 euroa. Suuret vanhat venäläiset kannut maksavat satoja euroja kappale. Hinnat ovat ehjille esineille, tällaisissa keräilykohteissa pienikin vika alentaa arvoa roimasti.

Hei, minulla on Arabian valmistama tyttökannu, arabian leimoilla. Samanlainen kuin tuossa kuvassa.
Kysyin kerran muutama vuosi sitten, eräästä antiikkiliikkeestä kannuni hintaa. Antiikkiliikkeestä
sanottiin arabian kannun hinta olisi 240eurosta ylöspäin, sitä liikkuu harvakseltaan.
Goebel tehtaan tekemät tyttökannut ovat hiukan erilaisia, vaikka muistuttavat paljon arabian valmistamaa kannua,
mutta hinnat on aika paljonkin huokeampia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla