Sain tämän Arthur Heickellin maalauksen perinnöksi. Olen yrittänyt etsiä Internetistä tietoa tästä taulusta, mutta tuloksetta. Osaisitteko kertoa jotain siitä: miltä ajalta maalaus mahtaa olla, teoksen nimi, arvo. 
Sami
 

Arthur Heickell (1873–1958) on suuresti suomalaisten rakastama taiteilija, joka maalasi väsymättä kansallismaisemaamme: järviä, niittyjä, rantoja koivuineen. Hänen tuotantonsa on niin valtava, että yhdestä tietystä Heickellin taulusta on melko mahdotonta löytää tietoja ellei se ole julkisissa kokoelmissa – ja tämähän ei ole. Luulen myös, että maalari ei juurikaan ehtinyt keksiä tauluilleen nimiä.

Maalaus on luultavasti 1940–50-lukujen tienoilta, ei parasta Heickelliä, mutta ei lainkaan huonointakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1990-luvun lama ja uuden vuosituhannen huonot talousnäkymät ovat puraisseet taiteen hintoja kovasti – ja erityisesti ne ovat syöneet ns. ”joka-kodin-taiteen” arvoa. Kysyjän maalauksen hinnan arvioimiseen liittyy myös yksi, sinänsä melko raadollinen kysymys: minkä kokoinen maalaus on. Jos se on osapuilleen 50x60 sentttiä, kuten otaksun, maalauksen päivän hinta on 300–400 euron tienoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla