Ihmeköynnös (Bougainvillea) kukkii lämpimissä maissa näyttävästi. Miten tuliaisena Thaimaasta tulleen kasvin saa kukkimaan täällä pohjolassa?

Kukka vaatii pohjoisimmilla kasvualueilla kasvaakseen ja kukkiakseen lepokauden sekä runsaasti valoa. Syksyllä vähennetään kastelua, ja kun lämpötila laskee lähelle 5 °C pitää terassilla ollut kasvi totuttaa viileään sisätilaan. Paras paikka talvilevolle on välimeren maita muistuttavat olosuhteet, n. 8- 10 °C lämpötila valoisassa ja vähäinen kastelu. Mieluiten eteläikkunalla. 

Kasvi saattaa pudottaa lehtensä ja ohuet versot kannatta leikata lyhyeksi. Varo kastelemasta liikaa! Lasittamaton saviruukku on paras, koska kosteutta haihtuu myös ruukun läpi. Päivien pidetessä ja lämmetessä kasvi herätellään kasvuun lisäämällä kastelua. Sen voi siirtää ulos, kun lämpötila on yli 5 °C. Ihmeköynnös pitää suojata yöpakkasilta joko tuomalla sisälle tai peittämällä huolellisesti.

Kasvin kukat ovat vaatimattomia, värikkäät suojuslehdet muodostavat kasvin koristeellisen värin. Jotta väri kehittyy parhaimmilleen, kasvi tarvitsee runsaasti valoa. Vähässä valossa kukkia ei kehity ja suojuslehdet jäävät vihreiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla