Kesäinen täytekakku koristellaan mansikoilla.

10 palaa

Pohja
¾ pkt (225 g) isoja kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte
4 liivatelehteä
1 levy (200 g) tummaa suklaata
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa

Päälle
mansikoita

Marjasosekastike
noin ½ l mansikoita
sokeria

  • Jauha keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pohjusta irtoreunaisen vuoan pohja leivinpaperilla ja sulje reuna pohjan ympärille. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi vuoan reunoilta.
  • Levitä keksiseos vuoan pohjalle ja painele se tiiviiksi. Pane pohja odottamaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia.
  • Paloittele suklaa lämpöä kestävään kulhoon tai mukiin ja sulata vesihauteessa. Kuumenna vettä kattilassa ja nosta suklaa-astia kattilaan. Sulata suklaa ja sekoittele välillä. Varo, ettei suklaan joukkoon pääse pisaraakaan vettä, muuten suklaa menee kokkareiseksi.
  • Kuumenna vesitilkka kattilassa, purista liika vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.
  • Vatkaa tuorejuusto, puolet sokerista ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää seokseen peräkkäin sulatettu suklaa sekä liivate ohuena nauhana ja vatkaa samalla voimakkaasti.
  • Erottele kahdesta munasta valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimella kuohkeiksi. Lisää vaahtoon vähitellen loput sokerista samalla vatkaten.
  • Sekoita kova valkuaisvaahto parissa erässä suklaa-tuore­juustoseokseen.
  • Vaahdota kerma ja lisää vaahto parissa erässä täytteen joukkoon.
  • Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla sekä peitä vuoka tiukasti alumiinifoliolla. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
  • Poista kakku vuoasta ennen tarjoilua. Vedä veitsellä kakun reunoja pitkin ja avaa vuoan reunus. Nosta kakku lastojen avulla varovasti tarjoiluastiaan. Koristele viipaloiduilla mansikoilla.
  • Soseuta kastikemarjat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Makeuta sosekastike sokerilla makusi mukaan.
  • Tarjoa kastike kakun kanssa.

9 suosikkisuklaareseptiä

Pystyyn asetellut piparit tuovat näyttävyyttä matalaan kakkuun.

Piparijuustokakku

12 annosta

Pohja

200 g piparkakkuja
100 g voita

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 prk sokeroitua kondensoitua maitoa
½ dl (paahdettuja) kookoshiutaleita
2 tl piparkakkumaustetta
3–4 liivatelehteä
1 rkl appelsiinimehua

Päälle

Piparkakkuja, kookoslastuja, kinuskikastiketta, ananaskirsikoita

  1. Keitä toffeeta kondensoidusta maidosta. Laita purkki avaamattomana suureen vedellä täytettyyn kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa, jotta tölkki pysyy veden alla. Anna tölkin jäähtyä ennen avaamista.
  2. Murskaa piparkakut kaulimen avulla muovipussissa tai tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, toffee, kookoshiutaleet ja piparkakkumauste. Sekoita tasaiseksi.
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Liuota kuiviksi puristellut liivatteet kuumennettuun mehutilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kumoa seos vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuuasta ja koristele.

Vinkki! Voit korvata puolet tuorejuustosta esimerkiksi maitorahkalla tai turkkilaisella jogurtilla. Käytä silloin 4 liivatelehteä.

Mehevä minttusuklaakakku on yllättävän helppo: sekoita vain kaikki aineet keskenään!

After eight -suklaakakku

12 palaa

6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl turkkilaista jogurttia tai bulgarianjogurttia
2 dl lämmintä vettä
0,5 dl rypsiöljyä

Väliin

100 g After Eight -minttusuklaata

Kuorrutus

300 g After Eight -minttusuklaata
½ dl kuohukermaa

Päälle

250 g vaaleansinistä sokerimassaa
Polka-karkkeja

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää kananmunat yksitellen. Kaada nesteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun 1,5 litran leipävuokaan. Asettele päälle After Eight -suklaita ja kaada lopputaikina vuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  3. Anna kakun jäähtyä. Kumoa ja tasoita tarvittaessa pinta. Halkaise kakku.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin, loput päälle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa.
  5. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat. Koristele kakku Polka-karkeilla.

Vinkki! Jos et halua käyttää sokerimassaa, voit siivilöidä kakun päälle tomusokeria ja koristella sen pelkillä Polka-karkeilla.