
Kesäinen täytekakku koristellaan mansikoilla.
10 palaa
Pohja
¾ pkt (225 g) isoja kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna
Täyte
4 liivatelehteä
1 levy (200 g) tummaa suklaata
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Päälle
mansikoita
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Marjasosekastike
noin ½ l mansikoita
sokeria
- Jauha keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pohjusta irtoreunaisen vuoan pohja leivinpaperilla ja sulje reuna pohjan ympärille. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi vuoan reunoilta.
- Levitä keksiseos vuoan pohjalle ja painele se tiiviiksi. Pane pohja odottamaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia.
- Paloittele suklaa lämpöä kestävään kulhoon tai mukiin ja sulata vesihauteessa. Kuumenna vettä kattilassa ja nosta suklaa-astia kattilaan. Sulata suklaa ja sekoittele välillä. Varo, ettei suklaan joukkoon pääse pisaraakaan vettä, muuten suklaa menee kokkareiseksi.
- Kuumenna vesitilkka kattilassa, purista liika vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.
- Vatkaa tuorejuusto, puolet sokerista ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää seokseen peräkkäin sulatettu suklaa sekä liivate ohuena nauhana ja vatkaa samalla voimakkaasti.
- Erottele kahdesta munasta valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimella kuohkeiksi. Lisää vaahtoon vähitellen loput sokerista samalla vatkaten.
- Sekoita kova valkuaisvaahto parissa erässä suklaa-tuorejuustoseokseen.
- Vaahdota kerma ja lisää vaahto parissa erässä täytteen joukkoon.
- Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla sekä peitä vuoka tiukasti alumiinifoliolla. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
- Poista kakku vuoasta ennen tarjoilua. Vedä veitsellä kakun reunoja pitkin ja avaa vuoan reunus. Nosta kakku lastojen avulla varovasti tarjoiluastiaan. Koristele viipaloiduilla mansikoilla.
- Soseuta kastikemarjat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Makeuta sosekastike sokerilla makusi mukaan.
- Tarjoa kastike kakun kanssa.
9 suosikkisuklaareseptiä
Seuraa meitä Facebookissa