Voiko maa-artisokkaa pakastaa vai säilötäänkö se kellariin kuten peruna?
Lukija

Maa-artisokka voi jäädä talveksi maahan. Itselläni se on menestynyt hyvin, vaikka maa on jäätynyt.

Mukuloissa on ohut kuori, joten  kellarissa mukulat voivat kuivua. Hyvä keino on keittää mukulat kuorineen (paljon helpompi kuoria keitettynä kuin raakana).

Kypsät mukulat kuoritaan ja niistä voi tehdä valmista sosetta. Sen voi laittaa pakastimeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen säilönyt maa-artisokkaa vanhan talon alla olevaan kellariin lannoittamattomaan turpeeseen. Säilyvät hyvin tuonne helmi-maaliskuulle, johon mennessä ne on jo syötykin.

Meillä maassa talven yli säilöminen onnistuu hyvin huonosti, koska kasvimaa on paksumultainen. Myyrät osallistuvat korjaamiseen toisinaan jo kesälläkin, niin että on saatu nykiä tyhjiä varsia myöhään syksyllä, jolloin sato korjataan.

Olen myös pakastanut soseena. Kuorinut olen raakana. Onnistuu se, kun on näppärä, pieni ja terävä veitsi, ei mikään kuorimaveitsi ja hieman kärsivällisyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla