Sain keväällä pieniä sini-valkoisen verenpisaran taimia. Hyvin kasvoivat ja vähän jo kukkivatkin. Haluaisin viedä ne talven yli,  mutta miten se tehdään? 
 
En ole koskaan verenpisaraa hoitanut, joten sormisuussa niitä katselen.
 
Toinen uusi kasvi pihallani on syyshortensia. Istutin lokakuun alussa kaksi tainta, jotka olivat kukassa,  leikataanko niitä syksyllä ja jos niin miten? Jänikset varmaan typistävät liikaa :-))
 Mummeli

Verenpisaran talvettaminen on minulla onnistunut hyvin 2-5 asteen ulkovarassa ( ei mene koskaan alle 0 asteen). Kasvi pudottaa lehtensä, mutta silmuista kasvaa uudet keväällä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen keino on talvettaa sisällä, mutta lämpötilan pitäisi olla 10-15 ja paikan melko valoisa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kastelun kansa on syytä olla tarkkana. Ulkovarastossa ei tarvitse kastella kuin vasta tammi-helmikuussa. Sisällä on varottava ettei kasvi ole liian märässä.

Syyshortensiasta voi leikata kuihtuneet kukat pois ja hieman typistää oksia.

Kun pensas sitten kasvaa, sitä kannatta leikata hieman rohkeammin, jotta kukista tulisi komeita. Jos sinulla on tiedossa mikä syyshortensialaji on kyseessä, kannattaisi etsiä vaikka netistä siitä lisätietoja. Lajien ja lajikkeiden välillä on eroja kasvutavassa.  Jos alueella on rusakoita tai metsäjäniksiä, niin ei ole pahitteeksi, vaikka laittaisit verkon pikkutaimen ympärille. Ei sitten tule suru, jos ristiturvat käyvät popsimassa pensasta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla