Maarianhaminalainen Hannele Ögård-Forsman, 66, leikki lapsena usein missikikisoja.

- Minulla oli upea pinkin värinen uimapuku ja äitini korkokengät. Myöhemmin seurasin monta vuotta missikisoja. Virpi Miettinen on aina ollut suosikkini, hän oli sisareni luokkatoveri Porvoossa.

"Asuimme 1950-luvulla Porvoossa, jossa sain houkuteltua siskoni Katan leikkimään kanssani missikisoja. Kata on minua kolme vuotta vanhempi. Hän esitti missin äitiä, kun minä voitin kotoisan Miss Suomi -kilpailun. Minulla oli upea pinkin värinen uimapuku ja äitini korkokengät. Juhlapukukierrosta ei ollut. Joskus soitimme levysoittimella Tapio Rautavaaran Isoisän olkihattua kruunausmusiikkina. Onneksi isäni tallensi leikkejämme kamerallaan.

Myöhemmin seurasin monta vuotta missikisoja. Virpi Miettinen on aina ollut suosikkini, hän oli sisareni luokkatoveri Porvoossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yleensä leikin naapurin Haijen kanssa. Kotimme avovintti oli ihana paikka. Siellä oli kaikkea huonekaluista vanhoihin lehtiin. Mitään ei heitetty pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdessä kaapissa oli vanhempieni vaatteita. Joskus puimme ne päällemme ja leikimme isää ja äitiä. Minä olin aina isä. Haije oli nimittäin pieni ja pullea, minä pitkä ja laiha. Minä harpoin pitkillä koivillani täyttä vauhtia, ja hän yritti pysyä perässä. Ei kestänyt kauan, kun saimme lisänimet Majakka ja Perävaunu.

Olin sisustanut leikkinurkkauksen vintin ikkunan eteen. Levitin lattialle muutaman maton ja loput pehmikkeeksi hetekan päälle. Lojuimme siinä lukemassa vanhoja lehtiä. Leikimme joskus myös paperinukeilla, joita minulla oli 200 kappaletta.

Ladoin ikkunan eteen laudanpätkähyllylle aarteita: kauniita kiviä, vihreän auringonvalossa kiiltelevän lasinpalasen, risan siniraitaisen lautasen ja pienen porsliinipojan, jolla oli kukkakori kädessään.

Äidin morsiuskirstu oli leikkinurkkauksen pöytä. Siinä Haije ja minä istuimme nukkelastemme kanssa syömässä. Joskus jätimme lapsemme yksin ja lähdimme alakertaan kylään kahvikekkereille.”

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla