Helteisenä elokuun sunnuntaina 57 vuotta sitten Veikko ja Anneli aloittelivat yhteistä taivalta.
Helteisenä elokuun sunnuntaina 57 vuotta sitten Veikko ja Anneli aloittelivat yhteistä taivalta.

Anneli ja Veikko Savisen häämatkalla leijui maajoukkuehenki ja "fyrkat loppuivat kesken". Rakkautta riiittää yhä, niinpä vuorossa on 57. häämatka – edullisesti. 

"Veikko ja minä menimme naimisiin kuumana sunnuntaipäivänä 23.8.1959 Riihimäen uudessa siunauskappelissa. Minä olin 20-vuotias ja Veikko oli 29.

Hääpukuni oli eläväpintaista puuvillaa, niukkalinjainen 50-luvun malli. Morsiuskimpussani oli keltaisia ruusuja ja liilaa hajuhernettä.

Isäni oli lasitehtaalla lasinpuhaltajana, joten juhlat pidettiin tehtaan ravintolassa. Tervetuliaismaljana oli herukkamehua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Laseissa oli oikein sokerihuurre!"

Tarjolla oli pullakranssia, pikkuleipiä ja kuivakakkua, suolapalana perinteisiä makkara-, muna- ja sillileipiä. Kolmikerroksisen täytekakun olin hakenut Fazerilta Helsingistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Häävalssi oli Taiteilijaelämää, hidas ja vaikeasti tanssittava. Veikko toi työpaikaltaan Levykeskuksesta platat häihimme, joten muodikasta musiikkia riitti.

Lahjaksi saimme muun muassa kattiloita, pellavapöytäliinan, kristallimaljakon, hopealautasen, haarukoita ja veitsiä sekä juustokuvun tiikkialustalla.

"Hääyön vietimme minun kotonani."

Seuraavana päivänä lähdimme häämatkalle Göteborgiin Suomi–Ruotsi-maaotteluun. Lensimme Tukholmaan ja palasimme laivalla Turkuun. Fyrkat olivat niin lopussa, että kun otimme asemalta taksin kotiin, piti jättää Veikon kello pantiksi siksi aikaa, että haimme kotoa rahaa.

Syksyllä muutimme Helsingin Kallioon samaan talouteen appivanhempien ja kälyn kanssa. Yhteistaloutta kesti muutaman kuukauden.

Hääpäivää juhlistamme aina jotenkin. Viidellä jaollisina vuosina on juhlittu vesillä, menty esimerkiksi Suomenlinnaan tai Helsingin lähisaariin. Seuraavaksi vietämme 57-vuotishääpäivää ja aiomme lähteä ratikka-ajelulle.”

Artikkeli on julkaistu ET-lehden numerossa 11/2016

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla