Arkkipiispa Kari Mäkinen on joutunut vastaamaan tasa-arvoista avioliittoa koskevista kommenteistaan. Arkkipiispa itse tuntee surua kirkosta eronneista.

Ylen A-Studion ja Ylen verkkouutisten haastatteluissa Arkkipiispa Kari Mäkinen sanoo, että kritiikistä huolimatta hän seisoo avioliittolakia koskevien kommentiensa takana. Hän toivoo, että kirkosta eroamisen sijaan ihmiset antaisivat äänensä kuulua kirkossa.

"Evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen sanoo, että kirkon vanhoillisia suuttanut Facebook-kommentti eduskunnan avioliittolakia koskevasta äänestystuloksesta oli harkittu.

– Ajattelen, että kirkon jäsenyys tai ihmisten puolesta puhuminen, ne eivät ole sellaisia asioita, joiden kanssa laskelmoitaisiin tai joiden kanssa mietittäisiin, että jos puolustan nyt noita ihmisiä, suuttuuko siitä joku tai tykkääkö siitä joku.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mäkisen mielestä yhteiskunnallisesti ja ihmisten kannalta merkittävää aihetta on perusteltua katsoa muustakin kuin kirkon päätösten näkökulmasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mäkinen näkee, että eduskunnan avioliittolakia koskeva äänestystulos ajaa myös kirkon arvioimaan ja käsittelemään avioliittokysymystä.

– Ajattelen, että nyt on aika katsoa levollisesti, kun kuohu asettuu. Ja myös rauhassa keskustella kirkon piirissä, mitä tämä nyt meille merkitsee."

Lähde: Yle.fi/uutiset

Voi tuon kannan Piispan kuin minun tulkita näin;

Eläköön jokainen niin kuin parhaaksi katsoo pareittain tai liitossa,

mutta älkööt tuppautuko kirkkoon vihittäviksi miehelle ja naiselle tarkoitettuun avioliittoon!

Siis kirkko vihkii miehen ja naisen pyhään avioliittoon, niin kuin on Raamatun alusta asti Jumala tarkoittanut.

Onhan se niinkin, että siitä puhutaan mitä  ei ymmärretä ei kuultuna eikä kirjoitettuna. 

Nuo mainitsemasi tekstit kun olisivat tarkemmin kertoneet asian, mutta ne ovat pelkkää osoittelua. Koska henkilöt eivät itsekään tiedä mistä puhuvat! Yliseti vain paheksutaan.

Olkoon meillä sellainen mieli joka Kristuksella Jeesuksella oli!

Sisältö jatkuu mainoksen alla