"Joka neljännellä vanhuksella – niin miehillä kuin naisillakin – on todellinen syy pelätä lähimmäistään", kirjoittaa  geronomiksi opiskeleva  Ari Liimatainen Geron-blogissaan. Tilannetta pahentaa vallalla oleva vaikenemisen kulttuuri.

"Jotkut läheiset ihmiset – puolisot, lapset, lapsenlapset, naapurit – aiheuttavat vanhuksille fyysistä kipua ja tuskaa. Vanhoja ihmisiä alistetaan, kiristetään, uhkaillaan, haukutaan, vähätellään. He kärsivät seksuaalisesta väkivallasta, hengellisestä painostuksesta ja taloudellisesta hyväksikäytöstä" Geron kirjoittaa blogissaan.

"Yhtä lailla kaltoinkohtelu voi olla tekemättä jättämistä, esimerkiksi hoidon ja avun laiminlyöntiä. Jopa ammattilaiset voivat kohdella ikääntyneitä asiakkaitaan kaltoin. Valvira selvittää parhaillaan vanhusten kaltoinkohtelun esiintymistä vanhustenhuollossa."

Blogisti kannustaa kaltoinkohdeltuja hakemaan apua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Ääneen puhuminen vaikeista ja toivottomilta tuntuvista asioista jäsentää tilannetta ja auttaa näkemään asiat oikeissa mittasuhteissa. Auttavassa puhelimessa kuuntelijana on ihminen, joka pystyy neuvomaan."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla