Mikä on sopiva ikä lopettaa työt? Järvenpääläinen Leena Suniala tekee keikkaa Kätilöopistolle, vaikka hän jäi eläkkeelle jo 2006.

"Olen työskennellyt Kätilöopiston vastasyntyneiden osastolla valmistumisestani lähtien, vuodesta 1968. Välillä olin muutaman vuoden opetustehtävissä.
Saavutin eläkeiän kesällä 2006, jolloin olin 61,5 vuotta. Koska olin itsellinen ihminen ja lapset olivat jo lentäneet pesästä, saatoin hyvin jatkaa työntekoa. Tuntui hyvältä, kun minua pyydettiin jatkamaan töissä. Virastani luovuin, halusin antaa sen nuoremmille.

Uutta eläkettä minulle kertyi 68 ikävuoteen asti. Eläkeajan työskentelyni on tuonut eläkkeeseeni lisäystä 168 euroa kuukaudessa.

Aluksi tein joskus täyttä työviikkoa, jopa ylitöitä. Nyt tulen paikalle, kun työvuorosta puuttui joku. Joskus se tarkoittaa täysiä tunteja, välillä vaikkapa yhtä päivää kuukaudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Työ merkitsee minulle samaa kuin aina ennenkin: saan tehdä sellaista, jonka osaan, ja tiedän olevani tarpeellinen. Kätilöopistolla ei ole ikärasismia. Talossa on muitakin eläkkeellä työskenteleviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sopeutumista työn muutoksiin, esimerkiksi tietotekniikan tuloon, on helpottanut se, että tietokoneet otettiin käyttöön ennen kuin tulin eläkeikään. Toinen asia, joka edistää työssä jaksamista on työpaikkani, vauvaosasto. Aikuisten osastolla voimat saattaisivat ehtyä, vauvat ovat keveitä liikuteltavia."

Sisältö jatkuu mainoksen alla