Vauhdikas imitaattori Jarkko Tamminen huomaa ajan kulun parhaiten lapsistaan: kuopuksen koulunalku hämmensi hetkeksi. Kotona hän hidastaa vauhtia ja rentoutuu sohvalla.

 huumori  / draama

Huumori on päätyöni, mutta näyttelijänä draama kiinnostaa minua yhtä paljon. Olisi mahtavaa päästä tekemään dramaattinen rooli tv-sarjassa.

Teen huumoria parodioimalla julkisuuden henkilöitä. Tarkat havainnot ja imitaatiot ovat tärkeitä, mutta niin on myös huumorin sisältö. Kommentoin mielelläni ajankohtaisia asioita ja kikkailen suomen kielellä, keksin sanojen ­tuplamerkityksiä ja vitsejä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lavalla rakastan energiaa, joka välittyy nauravasta yleisöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

puku / farkut

Pukeudun yleensä farkkuihin ja pikkutakkiin tai farkkuihin ja puseroon. Puvun valitsen vain töihin tai juhliin. Puku on kuin roolivaate ja haarniska: se päällä huomaan seisovani ryhdikkäämmin ja olen valmis astumaan yleisön eteen koska tahansa.

Puku päällä seison ryhdikkäämmin ja olen valmis astumaan yleisön eteen koska tahansa.

kotona / menossa

Tavallisesti olen paljon iltoja poissa kotoa, mutta korona-aikana olen päässyt peittelemään lapset sänkyyn ja lukemaan heille iltasadun. Yritän aina tulla keikoilta yöksi kotiin.

Isänä pyrin olemaan johdonmukainen ja kannustava sekä näyttämään tunteeni.

Aidoimmillani olen olohuoneen ­sohvalla, perheen kanssa ruokaillessa tai mökillä. Työroolissa olen nopeatempoinen ja esiintyessä energinen, kotona rytmini on verkkaisempi.

 

leikkipuisto /  luonto

Vietämme perheen kanssa kesät mökillämme Savonlinnassa. Siellä luontoa on joka puolella, ja lähes joka päivä näemme norpan sukeltelemassa laiturimme ­läheisyydessä.

Perheenisänä myös Helsingin leikkipuistot ovat tulleet tutuiksi, mutta nyt puistovierailut ovat harvenneet. Nuorimmainenkin aloitti juuri koulun.

On upeaa nähdä lasten kasvavan. Heidän kauttaan tajuan ajan kulun, jota ei vauhdikkaassa elämänrytmissä oikein edes huomaa. Leikkisästi voin sanoa luulevani itseäni yhä 25-vuotiaaksi, vaikka täytän syyskuussa 45.

 

suurpiirteinen / pikkutarkka

Pidän sanonnasta devil is in the details eli paholainen asuu yksityiskohdissa. Välillä minut saa kiinni turhastakin tarkkuudesta. Kun ohjasin piirrettyjen dubbauksia ja halusin näyttelijöiden hiovan repliikkejään, sain äänittäjiltä lempinimen Jumppa-Jarkko.

Vaikka yksityiskohdat ovat tärkeitä, on tärkeää huolehtia myös isoista linjoista. Projektit eivät saa mennä ­näpertämiseksi.

Halusin näyttelijöiden hiovan repliikkejään, ja sain äänittäjiltä lempinimen Jumppa-Jarkko.

pihvi / keitto

Vielä jokunen vuosi sitten söin usein tuhdisti, esimerkiksi pihvin. Viime vuosina olen siirtynyt kevyempiin lounaisiin ja illallisiin, ja se sopii minulle selkeästi paremmin.

Keitot ovat suurta herkkuani: lohikeittoa syön ainakin kerran viikossa. Kasviksia olen myös lisännyt ­ruokavaliooni.

Eniten opeteltavaa minulla on makeisten vähentämisessä. Suklaa tuppaa maistumaan etenkin niinä hetkinä, kun tunnen oloni väsyneeksi.

 

sattuma /  suunnitelma

Aikataulun luominen auttaa minua asiassa kuin asiassa. Kun rakennan tavoitteelleni parin, kolmen vuoden aikajanan, se muuttuu mahdottomasta mahdolliseksi.

Paras esimerkki tästä on Stars Show -lauluimitaatioesitykseni. Sain siihen idean jo vuonna 1998, mutta se jäi ­kymmeneksi vuodeksi pöytälaatikkoon.

Vuonna 2010 lähdin Tanskaan opiskelemaan laulua ja lauluimitaatiota, vuonna 2011 varasin Peacock-teatterin ja syksyllä 2013 esitykset lopulta käynnistyivät. Ne pyörivät kolmena vuonna.

Aikataulun luominen auttaa minua asiassa kuin asiassa.

tv-sarja  / romaani 

Rentoudun katsomalla televisiosta ­Kymmenen uutiset ja viihde- tai dekkarisarjoja ennen nukkumaanmenoa. Tuohon aikaan lapset ja vaimo ovat menneet jo nukkumaan, ja minulla on hetki sitä kuuluisaa omaa aikaa.

Olisi mahtavaa, jos olisi enemmän aikaa kirjojen lukemiseen. Sille on jäänyt viime vuosina kuitenkin turhan vähän tilaa.

Artikkeli on julkaistu ET-lehden numerossa 17/2021.

Jarkko Tamminen

Syntyi 1976 Helsingissä, jossa asuu.

Työ: Imitaattori, näyttelijä, Superstar Agencyn luova johtaja.

Perhe: Vaimo Sanna, tyttäret Elsa ja Tilda.

Sisältö jatkuu mainoksen alla