Kuvat
Jonna Öhrnberg / Sanoma-arkisto

Neljä lasta pitää Jaajo Linnonmaan, 43, arjessa kiinni. Viihdetaiteilijan hatun hän laittaa päähän aina, kun astuu kotiovesta ulos – vaikka vain roskia viemään.

aamu / ilta

Olen herännyt radiotöiden takia aamuviideltä viimeiset 17 vuotta. Teen Aamulypsy-lähetystä Suomi­pop-kanavalla kuudesta kymmeneen, minkä jälkeen hyppään autoon ja menen niin sanotusti oikeisiin töihin pyörittämään ohjelma- ja ravintola­bisneksiäni.

Olen herännyt  aamuviideltä viimeiset 17 vuotta.

Pidän päivän viimeisen palaverin joka päivä kello 15 ja haen sitten lapset päiväkodista. Minulla on neljä lasta ikähaarukalla yhdestä kuuteen, ja vietän loppupäivän heidän kanssaan. Yleensä simahdan heitä nukuttaessani jo puoli yhdeksän aikaan illalla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

yrittäjä / palkollinen

Seuraan vanhempieni esimerkkiä yrittäjänä, tosin en siinä yrityksessä, johon isäni olisi minut halunnut. Hän toivoi minusta oman maahantuonti-yrityksensä jatkajaa.

Ehdin opiskella Malmin kauppaopistossakin, mutta päädyin viihdemaailmaan.

Isä antoi minulle puoli vuotta aikaa näyttää, mihin pystyn viihteen parissa. Sinä aikana kirjoitin alustavan käsikirjoituksen Hymypoika-elokuvaan ja pääsin Räsypokka-tv-ohjelman juontajaksi.

Isä antoi minulle puoli vuotta aikaa näyttää, mihin pystyn viihteen parissa.

Siitä on kuljettu pitkä matka Haluatko miljonääriksi -juontajaksi.

Elän edelleen vanhempieni opettamien arvojen mukaan. Isä opetti, että pienessä maassa kannattaa aina olla reilu kaikkia kohtaan. Kun autan muita, hekin auttavat minua.

 

fakta / fiilis

Kymmenen vuotta sitten kävin ensimmäistä kertaa elämässäni raveissa ja innostuin Toton pelaamisesta.

Tykkään lukea lähtölistaa ja selvittää hevosten taustoja. Tuntuu, että voin vaikuttaa veikkaukseni lopputulokseen toisin kuin lotossa, joka on puhdasta arpapeliä.

Totta kai aina pitää lyödä myös panos hevoselle, jolla on hauska nimi.

 

ystävät / perhe

Perheen, ystävien ja töiden yhteensovittaminen on paletti, jonka saan toimimaan tekemällä töitä ystävien kanssa. Näin ehdin nähdä heitä jo päivällä ja voin pyhittää illat perheelle.

Töiden lisäksi yhdistän ystävät ja urheilun.

Muutaman kerran viikossa pelaan tennistä, golfaan tai käyn salilla kavereiden kanssa. Tämänkin ajan raivaan mieluummin työkalenteristani kuin perheajasta, koska perhe on tärkein.

 

haaveilija / toteuttaja

Olen ehdottomasti toteuttaja. Hyödynnän päivästä jokaisen hetken. Kun jokin asia vaatii huomiotani, hoidan sen saman tien alta pois.

Toki tarvitsen avukseni muitakin: assistenttini ja kehitysjohtajani huokailevat, että Jaajo hyvä, emme ole saaneet edellistäkään tehtävää valmiiksi. Mutta pian he innostuvat ja sitten mennään taas.

Pian he innostuvat ja sitten mennään taas.

Nuorempana olin haaveilija. Kun 19-vuotiaana ajelin isän firman pakettiautoa ja kuuntelin radiota, haaveilin, että pääsisin joskus radiohommiin. Sen osalta haaveet ovat toteutuneet.

 

herkkyys / äijäily

En ole äijäilijä, vaan kolmen pienen tyttären isänä enemmänkin herkkä. Työni sisältää äijäilyä, mutta vain näennäisesti. Näyttelen Luokka­kokous-elokuvissa, joiden hahmot ovat olevinaan äijiä, mutta oikeasti he ovat herkkiksiä, jotka eivät oikein osaa käsitellä murheitaan.

 

paljas pää / hattu

Ennen käytin aina pipoa tai lippistä. Kun täytin 40, ne alkoivat tuntua vääriltä. Muutama vuosi sitten löysin lierihatut, koska Luokka­kokous-elokuvien puvustaja keksi laittaa sellaisen roolihahmolleni.

Kun täytin 40, lippikset alkoivat tuntua vääriltä.

Käytän lierihattua oikeastaan aina, kun lähden kotiovesta, sillä se on minulle tavallaan työvaate. Ajattelen viihdetyötä palveluammattina, ja hattu muistuttaa minua siitä. Jo roskia viedessäni joku saattaa haluta jutella vaikkapa viimeisimmästä Diili-jaksosta, ja minulla pitää olla aikaa vastata.

Artikkeli on julkaistu ET-lehden numerossa 15/2021.

Jaajo Linnonmaa

Syntynyt vuonna 1978 Helsingissä, asuu Espoossa.

Työ: Yrittäjä, juontaja, näyttelijä.

Perhe: Vaimo Maija, kolme tytärtä ja yksi poika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla