Kansanradioita juontava Jaana Selin on pienen ihmisen asialla. Pikkuveli Jaakko syleilee televisio-ohjelmissaan koko maailmaa. Toisiaan he ovat puolustaneet aina, vaikka moni asia myös erottaa ja ärsyttää.

– Lohjalla monikaan ei tiennyt, miten köyhiä me oikeasti olimme, koska fasadi pidettiin aina kunnossa, kuvailee lapsuuskotiaan Jaakko Selin.

– Meininki osto- ja myyntiliikkeen takahuoneessa oli kuitenkin henkisesti rikasta, korostaa Jaana Selin, joka koki yhteiskunnallisen herätyksen loputonta ihmis- ja tavaravirtaa seuratessaan.

Jaakkokin ymmärsi varhain kaiken kauniin päälle, mutta enemmän se meno häntä ahdisti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Vasta sitten, kun pääsin Taideteolliseen korkeakouluun, tajusin että muut opiskelijat pitivät taustaani jotenkin hienona ja kiinnostavana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosittelemme! Kokeile Jaakko Selinin neuvoa halvan hotellin nappaamiseksi

Kiusaajat saivat nenilleen

Jaana oli lapsena vähän pullukka ja joutui kuuntelemaan vinoiluja punaisesta tukastaan, mutta teini-iässä hänestä kuoriutui sanavalmis kaunotar. Jaakko lunasti paikkansa kirjoittamalla ja lavastamalla koulun juhliin näytelmiä, jotka lumosivat nekin, jotka olivat häntä aiemmin kiusanneet.

– Aika varhain löysin myös polku-Singerin, jota opettelin käyttämään sormet verillä. Yksi parhaista luomuksista oli isän vanhoista nenäliinoista ommeltu paita.

Jaana itsenäistyi vielä aikaisemmin, ja jelppi taloudellisesti myös veljeään. Maksoi Jaskan jopa diskotanssin MM-kisoihin Lontooseen vuonna 1980.

Jaana on jelppinyt veljeään henkisesti ja taloudellisesti.

– Vielä tärkeämpää on ollut totaalinen hyväksyntä, jolla hän on suhtautunut elämänkumppaneihini, kehuu Jaakko.

Yhdestä törkeästä teosta Jaana tosin kantaa huonoa omaatuntoa edelleen.

–  Jaska oli maalannut hirmu hienoja ikoneja tyhjiin munankuoriin. Jostakin vedin herneen nenääni ja survoin ne mäsäksi.

Jaakko Selin listasi: "Täällä ovat maailman kauneimmat ihmiset"

Mistä viimeksi tuli kiistaa?

Jaakko: Jaana muistaa vanhempiemme asiat vähän eri tavalla. Taannoin kinattiin siitäkin, miten vanhaa äitiämme pitäisi hoitaa.

Jaana: Jaska on meneväinen mies, joka jättää kaiken viime tippaan. Ja liian kiltti lupautuu joka paikkaan, vaikka ei ehtisikään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla