ET-lehti vei Jussi ja Carita Raittisen heidän ensikohtaamisensa tapahtumapaikalle muistelemaan kohtalokasta lauantai-iltaa. Katso myös video, jossa Carita kertoo elämästä soittajan vaimona.

Abiturienttivuottaan aloitteleva Carita Kumlin saapui lauantaitansseihin Hesapaville 20. elokuuta 1966 yksinään. Hän oli aloitellut keväällä seurustelua insinööriksi opiskelevan pojan kanssa, mutta tämä ei ollut matkassa mukana vaan kesätöissä Hämeenlinnassa.

Hesapaville saapui sinä iltana toinenkin nuori mies, jonka kanssa Carita oli tanssinut keväällä pari kappaletta. Mies näytti olevan armeijasta viikonloppulomalla.

Loppuillasta nuori mies haki häntä taas tanssimaan.  Nyt tanssia jatkui tunnin, pari ja välillä käytiin kahvion puolella juttelemassa. Illan lopuksi mies pyysi Caritan puhelinnumeron ja lupasi soitella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

- Myöhemmin hän taisi sanoa jotain sellaistakin, että hän tuli katsomaan, oliko se keväinen tyttö taas paikalla, Carita muistelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teeveestä tuttu kaveljeeri

Nuori mies oli jo tuolloin teeveestä ja äänilevyiltä tuttu Jussi Raittinen. Carita kyllä tunnisti hänet, mutta ei lukeutunut hänen faneihinsa.

Sotaväestä lomailevan Jussin oli tuonut paikalle paitsi keväisen tytön muisto, ennen kaikkea tutut muusikot.

- Sinä iltana Hesapavilla esiintyi Erkki Liikanen yhtyeineen, ja bassossa oli vanha tuttu Pekka Loukiala. Sitten huomasin, että paikalla oli neitokainen, jota olin tanssittanut jo helluntaina. Päätin, että menenpäs hakemaan uudestaan, Jussi kertoo.

Tässä Pekka Loukialan tyylinäyte kyseiseltä vuodelta 1966, tällä kertaa tosin laulajana.

 

Yhdessäolo oli sen verran luontevaa, että Jussi soitti Caritalle heti seuraavana päivänä ja pyysi hänet Mäntsälään Danny show’ta katsomaan.

Dannyn keikan jälkeen Carita ja Jussi pääsivät moikkaamaan artisteja keikkabussiin. Bussin takapenkillä Carita sai Jussilta ensisuudelman ja tunnustuksen: ”Sinulla on kauniit silmät, taidan tykätä sinusta.”

Mäntsälästä Jussin piti palata suoraan asepalvelukseen Mikkeliin, joten tiet erosivat sillä kertaa ja Carita sai kotikyydin Jussin kaverien autossa.

Seuraavana viikonloppuna puhelin soi taas. Kun insinööripoika palasi syyskuun alussa kaupunkiin, hän joutui etsimään uuden tyttöystävän.

Ohessa Carita Raittinen kertoo elämästään soittajan vaimona 20 vuotta sitten.

 

Lue Jussin ja Caritan koko elämäntarina ET-lehdestä 14/2016.

Miten ja missä kohtasit elämäsi miehen tai naisen? Kerro rakkaustarinasi alkutahdit alla kommenteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla