Keittiömestari hemmottelee poikiaan ja naisystäväänsä lahjoilla ja lomamatkoilla lämpimään.
Yksin / yhdessä
Olen henkeen ja vereen joukkueihminen. Pelasin lapsena ja nuorena jääkiekkoa seitsemänä iltana viikossa. Nyt minulla on ympärilläni pojat, mimmikaveri, ystäviä, keittiötiimi ja ravintoloiden henkilökunnat.
Olen kova tekemään työtä, mutta enää en tee yli 12 tunnin työpäiviä. Esimerkilläni olen luonut ravintoloihini selkeän toimintakulttuurin: minä teen päätökset ja henkilökunta luottaa niihin.
Ravintolaruoka / kotiruoka
Pojat asuvat luonani joka toinen viikko. Silloin teen ruokaa melkein yötä päivää. Pastavesi kiehuu usein, ja kana- ja jauheliharuuat maistuvat, samoin eineskalapuikot ja -pinaattiletut. Siskonmakkarakeitto meni juuri jäähylle.
Vaikka pojat ovat jo isoja, halaamme joka päivä. Kun he ovat äidillään, soitamme ja viestittelemme monta kertaa päivässä.
Rakkaus / ystävyys
Rakkaus ja intohimo, kyllä kiitos!
Mimmikaverillani on poika, jonka kanssa hän asuu joka toinen viikko. Elämme lastemme ehdoilla. Totta kai meillä on välillä kaipuuta, mutta olemme valinneet tällaisen elämäntavan. Se vaatii molemmilta asennetta, joustavuutta ja rakkautta – ja myös yhteisten aikataulujen suunnittelemista etukäteen.
Lisäksi minulla on kolme neljä ystävää, joille voin aina soittaa. Onneksi hyvät ystävät eivät katoa, vaikka tapaamisiin ei olekaan tarpeeksi aikaa tässä elämänvaiheessa.
Säästäväinen / törsääjä
Minulla ja mimmikaverillani on rajallisesti aikaa tavata, ja haluan silloin hemmotella häntä. Se tarkoittaa matkoja, hotelleja, samppanjaa, vaatteita, alusvaatteita. Voimme mennä yöksi Kämpiin, juoda hyvää samppanjaa tai syödä kampasimpukoita keskellä viikkoa. Arjen luksus on minulle tärkeää.
Pojat saavat minulta laadukkaimmat nappikset, luistimet ja mailat. Haluan olla yhtä hyvä isä kuin omani oli. Isä oli läsnä arjessani. Hän oli kova, mutta reilu, ja iso auktoriteetti minulle. Sain jääkiekkovarusteet työtä vastaan. Jos tarvitsin uudet pelihanskat, minun oli poimittava punaherukat pensaista ja pakastettava ne äidin kanssa.
Etelä / pohjoinen
Pizbuinit pintaan ja mojito käteen! Minulle loma tarkoittaa aurinkoa, rantaa, kivaa hotellia ja suoraa lentoa. Teen lyhyitä, korkeintaan viikon mittaisia lomamatkoja yhdestä kolmeen kertaa vuodessa poikien tai mimmikaverin kanssa.
Viime kesänä vietin kivan viikon poikien ja heidän jääkiekkokavereidensa kanssa Malagassa tuttavien talossa. Haniasta taas löytyi viime vuonna ihana viiden tähden hotelli, jossa olen käynyt mimmikaverini kanssa kolme kertaa vuoden sisällä. Minulla ei ole tapana kiertää kirkkoja ja museoita, ja poistuimme hotellista vain kerran, kun kävimme ostamassa aurinkovoidetta.
Millaisia muita valintoja Kari Aihinen elämässään tekee? Niistä voit lukea lisää ET-lehdestä 22/23. Tilaajana pääset lukemaan koko jutun täältä. Jos et ole tilaaja, tutustu digilehdet.fi-palveluun ja tilaa lehti tästä.
Kari Aihinen
Syntynyt 1972 Turussa.
Asuu Helsingissä.
Työ Kokki, keittiömestari, ravintoloitsija, keittokirjailija, tv-esiintyjä ja puhuja.
Perhe Pojat Kasper ja Verner.
Ajankohtaista Keittokirja Kape The Chef ilmestyi 2023. Uusin ravintola Robusto avautui joulukuussa 2023 Helsingin Punavuoressa.