– Mahtava energia ja ilo näissä upeissa kuvissa, kiitti Kristina Ghodsee, joka tutustui Ihanat naiset -näyttelyyn tyttärensä Kristianan kanssa.
– Mahtava energia ja ilo näissä upeissa kuvissa, kiitti Kristina Ghodsee, joka tutustui Ihanat naiset -näyttelyyn tyttärensä Kristianan kanssa.

"Hienoa, että kuvissa on tavallisia naisia. He näyttävät oleva aivan omia itsejään. Maailmalla ei usein näe ikääntyvää naista näin aitona mediassa."

ET:n pikagallup tavoitti Sanomatalossa avautuneen näyttelyn kuvien ääreltä 14–60-vuotiaita naisia, jotka olivat vaikuttuneita näkemästään.

– Kypsän naisen kauneus, ilo ja itsetunto todellakin välittyvät kuvista, kiittää yhdysvaltalainen Kristen Ghodsee, 46. Hän on juuri päättämässä kolmen kuukauden tutkijanpestiään Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutissa. Ghodsee on nais- ja sukupuolitutkimuksen professori.

USA:ssa ikääntyvä nainen ei Ghodseen mukaan esimerkiksi mediassa ole arvostettu itsenään ja ikäisenään. Samaan naisen iän piilotteluun hän törmäsi asuessaan Saksassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Jos katsoo vaikkapa yli 50-vuotiaille suunnattua amerikkalaista Mirabella-naistenlehteä, sen kuvissa on pääasiassa alle viisikymppisiä naisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ja lehden mainoksissa on vain kauneusleikkauksia, puuskahtaa 14-vuotias Kristiana, joka äitinsä tavoin on vaikuttunut Ihanien naisten kuvista. Hänen suosikkinsa on kuva valkeaan mekkoon pukeutuneesta Rillasta, joka kuvassaan paljastaa nilkkaansa tehdyn kauniin tatuoinnin.

Kristen Ghodsee puolestaan pysähtyy korkealle ponnistavan urheilullisen Lenan ja hänen sisarensa kuvan eteen ja sanoo: ”Great!”

Tuula Ruotsalainen, 59, näkee kuvien naisten olevan hienosti sinut itsensä kanssa.

– Omia itsejään ovat. Minäkin ajattelen peiliin katsoessani, että ryppyjä tulee, mutta tulkoon vaan. Olen  työssäni kaupan alalla jatkuvasti tekemisissä ihmisten kanssa, mutta en ota ulkonäköpaineita. Hiukset ovat luonnonkiharat ja meikkiä käytän harvoin.

Riina Malhotra, 39, tutustui kuviin kummitätinsä Marja Tulokkaan, 60, kanssa. Luxemburgissa asuva Marja on itse asiassa yksi näyttelyn Ihanista naisista ja osui käymään Suomessa juuri näyttelyn avajaispäivänä. Riina oli muiden Marjan läheisten kanssa lahjoittamassa tälle Ihana nainen -päivän.

– Kaikki kuvat ovat huikeita, ihan mahtavia. Uskon voimaannuttavaan valokuvaan ja siihen, että jokaiselle meistä tekee hyvää nähdä itsensä kauniina kuvassa, Riina sanoo.

– Toki me kaikki olemme upeita aivan sellaisina kuin olemme, mutta meillä on ikään katsomassa oikeus meikata ja kohottaa itsetuntoamme laittautumalla, Riina jatkaa.

Marja muistuttaa, ettei kuvauksissa suinkaan yritetty muuttua nuoremmiksi kuin mitä ollaan. Hänestä oli hauska vaan saada vinkkejä siitä, miten omaa luonnollista viehättävyyttä voi korostaa.

– Kuvista paistaa naisten itsevarmuus ja vapautuneisuus, Marja ihastelee.

Muutamat Sanomatalossa kuviin tutustuneista ehtivät ohimennessään vain huikata gallupiin kittävät kommenttinsa: "Oikein onnistuneita. Mukava nähdä kuvissa tavallisia naisia eikä julkkiksia. Kauniita naisia ovat."

Ihanat naiset 55+ -valokuvanäyttely Sanomatalossa Helsingissä (Töölönlahdenkatu 2) 29.5. saakka.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla