Harva suomalaisnainen on tyytyväinen ulkonäköönsä ja iän myötä vielä vähemmän. Naisilla ei ole mitään häpeämistä – sen kertovat Mirkku Merimaan ja Niina Stoltin upeat kuvat.

2626332

Helsinkiläiset valokuvaajat Mirkku Merimaa, 46, ja Niina Stolt, 35, haluavat muuttaa suomalaisnaisten käsitystä itsestään ja ulkonäöstään Ihana nainen -projektillaan.

Ihana nainen syntyi Mirkun ja Niinan halusta tehdä yhdessä jotain kaunista ja ihanaa. Mirkku oli nähnyt ulkomaisissa lehdissä juttuja naisten ”kauneuspäivistä” ja niiden kuvauksista. Sillä ajatuksella naiset lähtivät liikkeelle kaksi vuotta sitten.

– Valokuvaajina teemme mahdollisimman kauniita kuvia, ja Ihanan naisen avulla halusimme tuoda esiin sitä, että:

"Kauneus ei ole vain nuorten ja laihojen etuoikeus. Kaikki ovat kauniita omalla tavallaan."

Pian kävi ilmi, että Ihana nainen oli enemmän kuin kauniin kuvan tekemistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kuvaus ei ollutkaan sen jutun ydin, vaan elämys, hyvä fiilis, joka yhdessä tekemisestä tuli niin päähenkilölle kuin meille kuvaajille ja stylistillekin, Niina kertoo.

– On huikeaa nähdä muutos, joka naisissa tapahtuu. Usein he tulevat aamulla studion ovesta sisään vähän hartiat lysyssä. He lähtevät kuvauksen jälkeen pää pystyssä, ryhdikkäässä asennossa, josta voi lukea, että ”olen hieno tyyppi”, Mirkku sanoo.

Ihana nainen on Mirkulle ja Niinalle työtä, mutta myös projekti, jolla he haluavat ”parantaa maailmaa yksi nainen kerrallaan”.

– Suuri osa suomalaisnaisista ei ole tyytyväisiä vartaloonsa tai kasvoihinsa, ja monella on lisäksi suorastaan vääristynyt käsitys omasta ulkonäöstä. ”Silmäluomet ovat turvoksissa” tai ”pitäisi laihduttaa”, he sanovat. Tämä kuvaussessio on meidän tapamme muuttaa naisen käsitystä itsestään, Mirkku sanoo.

Ihanat naiset 55+ ovat esillä myös valokuvanäyttelyssä Sanomatalossa Helsingissä (Töölönlahdenkatu 2) 16.5.-29.5.2016.

Katso tarinoita kuvien takaa täältä

Sisältö jatkuu mainoksen alla