Kyyjärveläinen Vuokko Huumarkangas, 60, käy kaksi kertaa päivässä hoitamassa lehmät navetassa ja tekee tarvittaessa maatilalla "miestenkin" työt. Juhliin hän pukeutuu naisellisesti ja nauttii sitä suuresti. Vuokko oli yksi kolmesta voittajasta ET-lehden Ihana nainen -kilpailussa.

"Vartuin maatilalla, sotainvalidi-isän ja äidin lisäksi meitä oli kuusi lasta. Olin lapsena hyvin ujo, halusin aina olla enemmän syrjässä kuin keskipisteessä. Minut ja sisarukseni kasvatettiin työntekoon jo hyvin pienestä. Olimme heinäpellolla, marjastimme, tiskasimme, siivosimme. Sieltä minuun iskostui touhuaminen niin, etten vieläkään osaa olla tekemättä mitään. Opin kotoa myös maatalon työt.

Katso videolta, miten Vuokko hehkuu Ihana nainen -elämyspäivänä!

2516673

Ajan sujuvasti traktoria

Meillä on mieheni kanssa lypsykarjatila, ja minulta sujuu kaikki maataloushommat, myös suuri osa niin sanotuista miesten töistä. Ajan sujuvasti traktoriakin, jos on tarvis. Olen päivät kotivaatteissa tai työhaalarissa, mutta en koe, että navettatyöt mitenkään vähentäisivät naisellisuuttani.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Naiseudessa on parasta se, että saamme laittautua kauniiksi ja pitää nättejä vaatteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Ajan sujuvasti traktoriakin, jos on tarvis."

On ihana käydä vaateostoksilla

Pukeudun mielelläni juhlavasti, jos tiedossa on sellainen tapahtuma. Mieheni on mukana kunnallispolitiikassa, ja toisinaan edustan hänen mukanaan kotikuntaamme Kyyjärveä. Silloinkin saan panostaa pukeutumiseen.

Minusta on ihana myös käydä vaateostoksilla. Sekin on hienoa, ettei meidän naisten tarvitse jaksaa kaikkea. Saamme olla heikompia.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö naisen pitäisi pitää puoliaan,

Olen korostanut tyttärelleni, että avioliitossa naisten ei tarvitse alistua, vaan nainen on syytä pitää kiinni itselleen tärkeistä asioista ja kertoa omat halunsa ja mielipiteensä. Jos nainen koko ajan tekee, niin kuin mies haluaa, niin elämä käy synkäksi.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla