Ruotsalainen Helen Jilert, 64, sanoo, että hän on paljon kiinnostuneempi mooottoripyöristä kuin neulomisesta.

Helen Jilert kertoo, että hänelle tulee postissa ja puhelimessa tarjouksia tilata neulomis- ja käsityölehtiä, ja niin tulee hänen samanikäisille ystävättärilleenkin.

– Tuntuu siltä, että meillä täällä Ruotsissa luullaan, että kun nainen täyttää 50 tai 60, niin hän jää neljän seinän sisään neulomaan tai virkkaamaan! Helen puuskahtaa.

Vähän matkan päässä Tukholmasta, Åkers Styckebrukissa maaseudulla asuva Helen Jilert tekee töitä kaksi tai kolme päivää viikossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– En voisi ajatellakaan istuvani vain kotona, ja on hienoa, että minulla on mahdollisuus käydä töissä. Sen lisäksi näen paljon perheenjäseniäni ja ystäviäni, ja minusta ihana käydä juhlissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Sinä itse päätät, minkälainen eläkeläinen sinä olet, ei sitä voi kukaan ulkopuolinen määritellä".

Viisas tytär

Kun Helen täytti 50, hän hankki itselleen moottoripyörän. Osa ystävistä piti Heleniä hulluna, ostaa nyt sellainen rakkine vanhoilla päivillä! Helen sanoi ystävilleen, ettei hän aio "lopettaa elämistä", vaikka ikää tuleekin lisää.

– En pidä itseäni mitenkään erityisen ulkonäkökeskeisenä ihmisenä, mutta haluan pitää itsestäni huolta ja pukeutua vaatteisiin, joissa viihdyn ja tunnen oloni hyväksi. Maalaan kynsiäni ja käytän joskus korkokenkiä. Suosikkivaatteni on farkut, ja niihin on kiva yhdistää joku toppi tai jakku, Helen kertoo. 

Helenille on tärkeää pitää mieli avoimena ja olla selvillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Vaikka hän elää tällä hetkellä unelmiensa elämää, pieni epävarmuus liittyy vanhenemiseen.

– Olen nähnyt niin monien ihmisten jähmettyvän henkisesti ja juuttuvan paikoilleen eläkkeelle jäätyään, että pohdin, voiko minullekin käydä niin.Tyttäreni sanoi kuitenkin minulle viisaasti: "Sinä itse päätät, minkälainen eläkeläinen sinä olet, ei sitä voi kukaan ulkopuolinen määritellä".

Helen kävi Ihana nainen -kuvauksessa tyttärensä Catharinan, 37, kanssa reilu vuosi sitten.

– Meillä oli Catharinan kanssa tosi hauskaa. Saimme kumpikin vähän kauneutta arkeen, se oli ihanaa!

Kay katsomassa muiden Ihanien naisten kuvia tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla