Iskelmälaulaja istui kesällä 2015 Tangomarkkinoiden tuomaristossa. Hän ymmärtää, miksi omat kappaleet liikuttavat.

Vuoden 1995 tangokuningatar Marita Taavitsainen istuu tänä vuonna Tangomarkkinoiden tuomaristossa. 20-vuotisjuhlavuoden pesti on mieluisa, mutta paikoitellen hämmentävä.

Tangokuningatarfinalistit lauloivat torstaina Andrén ja muita Taavitsaisen kappaleita.

– Omat biisit tulivat liian lähelle. Tuntuu, että istuin kuin suolapatsas ajatellen, että aijaa, näinkö sinä tämän ajattelit esittää, Taavitsainen hymyilee.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hän kuitenkin iloitsee oman työnsä saamasta kunnianosoituksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Se oli ihan käsittämätöntä. Olen itse laulanut muiden lauluja, ja nyt muut lauloivat minun laulujani.

Tangokuninkaiden finaali on edessä tänä iltana. Marita arvelee, että sen tuomarointi on hänelle helpompaa. Samalla hän miettii, miten käy tuomarikollega Dannylle, jonka kappaleita on luvassa illalla.

Marita on esiintynyt Tangomarkkinoilla tauotta 20 vuoden ajan.

– Olen niin kotonani täällä! Ei ole mitään, mitä en voisi täällä tehdä tai sanoa. Jo ensimmäisellä kerralla minusta tuntui kuin olisin satumaassa.

Marita Taavitsainen pitää itseään lähinnä tanssittajana, mutta 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi luvassa on jotain ihan muuta. Loka–joulukuussa hänellä on kymmenen konsertin kiertue isoissa saleissa ympäri Suomea.

Mielenkiintoinen artikkeli: Ovatko nämä Suomen 20 parasta tanssipaikkaa?

Marita Taavitsainen on mahdoton höseltäjä. Tangotuomarina puhui ihan mitä sattui. Epäonnistunut tangotuomarina. Minua ärsyttää koko muija, liian teennäinen. Laulaessaan kiemurtelee ihan kuin olisi muurahaisia housuissa.

Marita taavitsainen todella ärsyttävä tapaus. En voi kun ihmetellä mihin hänen suuri suosionsa perustuu. Kiemurtelee kun mato koukussa ja vääntää kasvojaan laulaessaan. Yhtä onnetonta oli ulosanti tuomaristossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla