Saija Tuupasen vakioeväs keikkabussiin on maksalaatikko – ilman rusinoita. Esiintymisen suhteen hän on ikuinen perfektionisti, joka pyrkii aina parempaan.

Myönteinen / kielteinen

Myönteisyyteni on verenperintöä, sillä karjalaiset ovat iloisia ja pulppuavia. Kun olin lapsi, mummo kiikkui aina keinutuolissa ja nauroi hersyvästi.

Myönteisyys on kantanut minua vaikeina aikoina. Avioero viisi vuotta sitten oli iso pettymys, mutta ajattelin, ­että tästäkin selviän, ja niin kävi. Usko tulevaan toi iloa. Ajattelen, että esiintymällä tuon itse iloa ja hyvää mieltä muille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Saan metsästä edelleen voimaa, ja kun minulla on vaikeaa.

Puisto / metsä 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Metsuri-isäni otti minut pikkutyttönä mukaan istuttamaan puita. Isä sanoi, etteivät ne metsät valmistu vielä välttämättä minulle, mutta ehkä minun lapsilleni. Kävimme metsässä poimimassa sieniä, puolukkaa ja hillaa ja paistoimme sisarusten ja serkkujen kanssa nuotiolla makkaraa. Tunnelma oli iloinen ja huoleton. Saan metsästä edelleen voimaa, ja kun minulla on vaikeaa, menen Tuupovaaraan metsään. Kävelen vanhempieni Vili-koiran kanssa pitkiä lenkkejä ja kuuntelen hiljaisuutta ja metsän ääniä.

 

Etuajassa / myöhässä

Lapsesta lähtien olen ollut ajoissa kaikkialla. Se voi olla äidiltä perittyäkin. En halua, että kukaan joutuu odottamaan minua, sillä tiedän kokemuksesta, miten ikävää se on. Mieleni rauhoittuu, kun suunnittelen päiväni niin, ettei tule kiire.

Keikallekin menen aina kaksi tuntia etuajassa. Keskittyminen alkaa heti, kun rupean valitsemaan asua. Haluan olla hetken rauhassa ennen esiintymistä.

Haluan olla hetken rauhassa ennen esiintymistä.

Tennarit / korkokengät

Minulla on 30 paria korkokenkiä, joita en kuitenkaan käytä vapaa-aikana. Arkena pidän usein valkoisia tennareita mekkojen ja farkkujen kanssa, ja myös pitkävartiset maihinnousukengät ovat kovassa käytössä. Kun laitan korkokengät jalkaan, tulee heti tunne, että olen menossa lavalle. Jaksan hyppiä ja tanssia korkokengissä, kun jalat saavat muuten levätä.

Perfektionisti / suurpiirteinen

Jos meille tulee vieraita, haluan, että kaikki on tiptop, jotta vieraat tuntevat itsensä tervetulleiksi. Kun siivoan, en lopeta ennen kuin kaikki nurkat ja lattiat kiiltävät ja pölyt on pyyhitty myös listojen päältä. Haluan myös pukeutua siististi ja vieraita kunnioittaen.

Työssäni pyrin aina parempaan.

Työssäni perfektionismini näkyy niin, että pyrin aina parempaan. Vaikka ilta olisi kuinka hyvä, haluan, että seuraava ilta on vielä parempi. Hiomme bändin kanssa keikkasettejä tosi pitkään.

 

Kotiruoka / einekset

Teen ruokaa kotona aina, kun se on mahdollista. Kokkaan nopeita, helppoja ruokia, jauheliha- ja tonnikala-tomaattikastiketta ja täytettyjä kesäkurpitsoja.

Kiireessä syön usein eineksiä. Pidän valtavasti maksalaatikon mausta, mutta kotona sitä ei tule tehtyä. Niinpä olen vuosia syönyt keikkamatkoilla rusinatonta maksalaatikkoa, kylmänäkin. Ostan sitä huoltoasemien kaupoista.

Yksin / yhdessä 

Joudumme mieheni kanssa varaamaan kalenterit kädessä aikaa yhdessäololle. Kotipäivä kerran viikossa on tavoite. Silloin syömme yhdessä aamiaisen, teemme pihatöitä, lämmitämme saunan ja katsomme elokuvia.

Kotipäivä kerran viikossa on tavoite.

Joudun olemaan työni takia poissa monista kivoista juhlista ja tärkeistä perhetapahtumista. Minulle tulee huono omatunto, jos saan ystäviltä viestejä, ettemme ole tavanneet moneen kuukauteen. Kun minulla on vapaa aamu yksin kotona, käyn heidän kanssaan lenkillä.

Pohjois-Karjalassa asuvien lapsuudenystävien kanssa sovimme puhelintreffit niin, että lenkkeilemme samaan aikaan tahoillamme.

Jutun voi lukea kokonaan ET-lehden numerosta 24/2022. Tilaajana voit lukea sen täältä. Jos et vielä ole tilaaja, tutustu Digilehdet.fi-palveluun.

Saija ​​​​​​​Tuupanen, 40

  • Syntyi vuonna 1982 Tuupovaarassa.
  • Asuu Espoossa.
  • Avopuoliso näyttelijä ja stand up -koomikko Sami Hedberg.
  • Tänä vuonna on Saija Tuupasen laulajan uran 20-vuotisjuhlavuosi, jota hän juhlistaa muun muassa kiertueella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla