Seppo Holttinen kirjoittaa joka kesä paikalliseen teatterin näytelmän, jonka hän myös ohjaa. Siinä sivussa hän tietysti näyttelee, säveltää ja hoitaa leipätyönsä, 40 lypsävää.

Joka kesä kalvolaisen lypsytilan isäntä Seppo Holttisen, 60, pääsee elämään unelmaansa  Pirttikosken kesäteatterin lavalle. Ja välillä katsomoon. Hän nimittäin ohjaa, säveltää ja näyttelee sivuroolin käsikirjoittamassaan näytelmässä Homeita ja hajusteita.

Homma alkaa pikku hiljaa olla verissä, sillä kyseessä on 22. Sepon käsikirjoittama-näyttelemä-ohjaama esitys Pirttikoskelle.
– Ainoastaan yhtenä kesänä minulta jäi näytteleminen tässä väliin, kun sydän reistaili. Silloinkin kyllä ohjasin esityksen heti, kun pääsin sairaalasta pois, Seppo nauraa.

Ajankohtaista naurua

Tämän vuoden Hometta ja hajusteita -näytelmässä perehdytään homekouluasioihin. Idean Sepolle heitti joku viime kesän näytelmän katsoja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Sitten syksyllä luin useammankin uutisen paikallislehdestä homekouluongelmista ja päätin tarttua aiheeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Homekoulun ympärille Seppo kehitteli yltiöisänmaallisen opettajan, sateenkaariperheen kiusatun lapsen ja oligarkin nimeltä Vladimir Tupin. Itse hän esittää entistä koulukiusattua, Vibra-Vatasta, joka myy kiinteistönsä venäläiselle.

Sepolla on yleensä tapana kirjoittaa näytelmänsä poliittisista aiheista, kunta-asioista, EU:sta sekä tietysti tyhjenevästä maaseudusta. Koko kesäteatterihommakin sai alkunsa siitä että paikallista kyläkoulua uhkasi lakkautus.

– Silloin päätimme tehdä esityksiä koulun tukemiseksi. Lopulta tietysti koulu lakkautettiin, mutta sen elinikää pidensimme muutamalla vuodella.

Poliittisista kiemuroista löytyy piikiteltävää, tosin aina pilke silmäkulmassa.
– Aiheet löydän milloin mistäkin. Kuuntelen töissä radiota, katselen iltaisin televisiota. Kerran yksi kirjakauppias totesi esityksen jälkeen, että sinä Seppo varmaan luet paljon. Juu, vastasin, Hämeen Sanomien urheilu-uutiset ja otsikot!

Sisältö jatkuu mainoksen alla