Miesten maanantaiseura kokoontuu kerran kuussa Meilahden kirkolle yhteiskunnallis-kristillisen keskustelun merkeissä. Miksi?

Idea oli kirkkoherra Eino Pinomaan. Jos aiheet tuntuvat omilta, kokoontuminen varmaan kiinnostaisi miehiä, hän arveli.

Miesten maanantaiseuran ohjelmarunko on pysynyt samana koko 24 vuoden ajan: puoli tuntia kahvia ja juttelua, sitten puolen tunnin alustus ja kolmen vartin keskustelu. On pohdittu muun muassa, onko lääketiede nykyajan uskonto, miten evankelioimistyö etenee Venäjällä, jätämmekö jälkeemme muutakin kuin esineitä ja mitä tekemistä kristityllä on luonnon hätätilan kanssa.

Paavo Ripatti on maanantaiseuralainen vuodesta 2000.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Olen työvaliokunnassa suunnittelemassa ohjelmaa. Henkinen ponnistelu pitää vireänä, muuten jäisin vain kotiin lukemaan. Tänne on helppo tulla, aiheet ovat kansantajuisia ja joka ukko on tervetullut ilman pääsykoetta, Paavo nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alustaja löytyy usein omasta joukosta.Vierailujakin tehdään, esimerkiksi Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon ja Viron ystävyysseurakuntaan.

Matti Hiidenheimo paahtaa vielä puolipäivätöitä isännöintifirmassaan, mutta on käynyt maanantaiseurassa pari vuotta. Seurakunnalta tuli kutsukirje.

– Täällä oppii koko ajan uutta luennoista. Emerituspiispa Huovinen puhui aiheesta Mikä on hyvä ihminen? Alustukset virittävät mainiota rakentavan kriittistä keskustelua. Monipuolinen ohjelma pitää yllä yleissivistystä, Matti kehuu.

Maanantaiseurassa otetaan esille myös ikuinen elämä. Kokoontuminen päättyy loppuhartauteen.

Meille miehille pitää olla omiakin juttuja, mutta arvon rouvat kutsutaan retkille ja heitä kiinnostaviin esityksiin, Paavo Ripatti ja Matti Hiidenheimo toteavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla