Näyttelijä Leena Uotila näkee asioiden hauskat puolet ja nauttii tilannekomiikasta. Ystäville hän kertoo pitkiä tarinoita töppäilyistään.

työssä / eläkkeellä

Näyttelen edelleen, koska rakastan työtäni. Tarvitsen työyhteisöä ja työssä tunnen itseni kokonaiseksi. On mielenkiintoista näytellä nuorten kanssa. Heiltä oppii paljon. Vaikka poikanikin on näyttelijä, emme aina puhu tavatessamme työasioista.

kauppahalli/ lähikauppa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Asun mieheni kanssa Helsingissä lähellä Hakaniemen toria,samoilla kulmilla, joilla isovanhempani elivät. Katson Hakaniemen hallia kuin vanhaa sukulaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen käynyt siellä lapsesta asti. Silloin ruhot riippuivat koukuissa lihakauppiaiden myyntipaikoissa ja vitriinissä oli naudan kieliä. Ne pelottivat pikkulikkaa.

Haen lähikaupasta luomumunat, maidon ja muut peruselintarvikkeet, mutta herkut, kuten juustot, ostan hallista. Hallista saan myös eri leipomoiden ruisleipiä ja ihania oliiveja.

mökki / lomamatka

Hankimme perheellemme mökin Hattulasta vuonna 1981. Kymmenen päivää mökillä putkeen on minulle ihan maksimi. Kivointa on keväällä ja kesällä, kun voi tehdä muutakin kuin kävellä - saa uida, soutaa, saunoa ja hoidella kasvimaata.

Viime vuonna kasvatin perunoita, papuja, sipulia, tilliä, rosmariinia ja timjamia. Mökillä näkee kauriita, kettuja, joutsenia ja muita vesilintuja, jotka ovat kaupunkilaiselle ainainen ihmetyksen aihe.

Pimeään vuodenaikaan tähtitaivas on upea. Kesäisin teemme myös matkoja Itä-Suomeen ja lähikuntiin Hämeessä.

Näyttelen edelleen, koska rakastan työtäni.

ajoissa / viime tipassa

Minulla on lapsesta asti ollut taipumus myöhästyä. Menin kouluunkin viime tipassa. Ihmettelen, miten voin aina olla myöhässä, vaikka lähden mielestäni hyvissä ajoin liikkeelle. Joudun usein juoksemaan ratikkaan.

Kerran meinasimme myöhästyä, kun veimme mieheni kanssa lapsenlasta jääkiekkoturnaukseen. Emme olleet löytää autolla Hakaniemestä Kauniaisiin, mutta onneksi ehdimme perille.

jooga / juoksu

Opettajani pitää jokaviikkoiset joogatunnit koronan takia etänä. Joogaan läppäri auki olohuoneessa niin, että näen jooganopettajan, joka antaa ohjeita ja korjaa liikkeitä.

Iyengar-joogassa käytetään myös seinää, tuolia, palikoita ja jooganauhoja.

Tällä polvella ei enää juosta muuta kuin vesijuoksua.

järjestelmällinen / epäjärjestelmällinen

Joillakin ystävilläni on kirjat aakkosjärjestyksessä, paperit kansioissa ja tavarat oikeissa paikoissa. Minulla ei ole. Kirjat eivät edes mahdu enää kirjahyllyyn.

Muutakin kamaa ajelehtii kämpässä pitkin ja poikin, mutta avaimet ja pankkikortti ovat vakipaikoissa. Tosin avaimet saattavat joskus unohtua.

Pompin aina asiasta toiseen ja kotona pyörin ympäriinsä miettimässä, mitä olinkaan tekemässä.

kahvila / ravintola

Tykkään istua kahviloissa ja katsella ihmisiä. Juon yleensä lattea tai maitokahvia, johon laitan puolet kahvia ja puolet kauramaitoa. En ole pullaihminen, mutta joskus syön muna-anjovisleivän.

Tutkailen ihmisten asuja ja mietin, minkä luonteisia he ovat. Tutkin eleitä ja keksin elämäntarinoita. Se liittyy ammattiini. Kaikkea voi käyttää työssä.

Tutkin ihmisten eleitä ja keksin elämäntarinoita.

huumorintajuinen / tosikko

Näen helposti asioiden koomiset puolet ja nauran usein itselleni. Tilannekomiikka on minun juttuni. Vakavatkin asiat kääntyvät monesti jossain vaiheessa huumoriksi.

Ystäville kerron pitkiä tarinoita omista töppäilyistäni, mutta toki elämässä on vakaviakin asioita. Ei kukaan jaksa aina nauraa.

puhelu / viesti

Jos en pääse puhumaan kasvotusten, käytän puhelinta. Kontakti on tärkeä. Keskustellessa asiat eivät jää epäselviksi. Tekstiviestin voi aina tulkita monin tavoin, mutta ääni ja sen sävy paljastavat, mistä on kyse.

Artikkeli on julkaistu ET-lehden numerossa 5/2021.

Sisältö jatkuu mainoksen alla