Oletko sinä tyytyväinen seksielämääsi? Yhä useampi ikäihminen on tyytyväinen; suhteellisen vilkas seksielämä on vielä jopa 90-vuotiailla.

Senioreiden seksielämä on kohentunut huomattavasti 1970-luvulta. Näin todetaan Ruotsissa tehdyssä laajassa seurantatutkimuksessa.

2010-luvun ikäihmiset nauttivat seksuaalisuudestaan aiempia sukupolvia enemmän ja ovat selvästi aktiivisempia seksin harrastajia. 70-vuotiaiden seksuaalinen aktiivisuus on noussut jopa 20 prosenttia 1970-luvulta lähtien.

Mutta seniorit eivät ole lisänneet pelkästään seksin määrää, vaan myös laatua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

62 prosenttia yli 70-vuotiaista naisista on tyytyväisiä seksielämäänsä. Miehillä sama luku on jopa korkeampi, 72 prosenttia. 1970-luvulla vastaavat numerot olivat naisten osalta 41 prosenttia ja miesten 58 prosenttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sahlgrenska akatemian tohtorin, Nils Beckmanin väitöskirja paljastaa, että jopa 90-vuotiaat kokevat seksuaalisia tuntemuksia.

Vieläpä puolet 97-vuotiaistakin suhtautuu seksiin myönteisesti. Heistä kovin moni kuitenkin harmittelee, että heillä ei ole mahdollisuutta jakaa halujaan ja läheisyyden kaipuuta toisen ihmisen kanssa.

Haluatko kysyä jotain seksistä tai läheisyydestä?
Seksuaaliterapeutti Sari Mäki vastaa lukijoiden kysymyksiin.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla