Kuka perii kerrostalokaksion? Testamenttia ei ole.

Lapseton leski omistaa kerrostalokaksion. Testamenttia hän ei ole tehnyt. Meneekö omaisuus lesken sisaruksille, kun hänestä aika jättää?

ET-lehden lakiasiantuntijan, varatuomari Pirkko Kemppaisen mukaan sisarukset ovat lesken perillisiä. Koska kyse on lapsettomasta avioliitosta, leski on perinyt puolisonsa. Kuolleen puolison niin sanottuja toissijaisia perillisiä ovat hänen sisaruksensa.

Kun leski kuolee, hänen omaisuutensa jaetaan hänen sisarustensa ja aiemmin kuolleen puolison sisarusten kesken. Jos joku sisaruksista on kuollut, hänen perintöosuutensa menee hänen lapsilleen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sulle ja mulle

Vastaan vielä Hyvämielelle muutamia tarkennuksia:'

Kyllä voit tehdä omasta omaisuudestasi/osuudestasi listan, mitä kenellekin haluat antaa. Kyse on ns. erityislegaatista. Tahtoasi voit muuttaa milloin vaan ja jos/kun erityslegaatit ovat testamentin yhteydessä, testamentin muotsäännöt on syytä muistaa. Samoin voit määrätä joko testamentissasi tai erillisellä paperilla, ketkä tulevst selvittämään irtaimistoa tai muita asioita, jos kuolette molemmet yhtäaikaa.

Testamenttihan otetaan huomioon perinnönjakotilaisuudessa. Sen voi tuoda sinne henkilö,  kenellä testamentti on hallussa, vaikkapa pankkivirkailija tai joku ystävä, kenellä testamentti tai kopio siitä on. Alkuperäinen voi olla vaikkapa pankissa. Itse testamentin avaamista ei tarvitse sinne saakka säästää, sen voi lukea henkilö, kenellä se on luettavissa. Pääasia, että se on perinnönjakotilaisuudessa.

Kiitos reilusta tarjouksesta metsänpoika!

Tässä kysymys (kysymyksiä)

Olemme lapseton pariskunta ja haluamme tehdä testamentin jonka mukaan jäljellejäävälle puolisolle jää kaikenlainen koko omaisuus niin kauan kun hän elää.
Testamentissa lukee selkeästi kenelle molempien kuoltua haluamme jättää perintöä ja kuinka paljon.

Nyt tulee mielestäni hankalampi osa:
Voinko tehdä testamenttiin omaltaosaltani liitteen, jossa kerron tarkemmin oman osuuteni jaosta?
Voimmeko määrätä etukäteen testamentissa tai lisäosassa, kuka saa tulla kotiimme selvittämään asioita jos sattuisimme kuolemaan yhtäaikaa esim. kolarissa? (olemme kokeneet tämän muutamavuosi sitten)
Kuka on "kelvollinen" lukemaan testamentin ja ketä kaikkia lapsettoman pariskunnan testamantin avaustilaisuudessa on oltava läsnä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla