Kodin Kuvalehden joulukalenteri auttaa jouluun virittäytymisessä. Sen avulla neulot ihanat villasukat kuvio kerrallaan ja aattona sukat ovat valmiit!

Kodin Kuvalehden nettisivulla avautuu yksi villasukkakalenterin luukku jokaisena joulukuun päivänä aattoon asti. Jokaisesta luukusta löytyy pätkä kirjoneuleen ohjetta. Kuvioita on 24 kappaletta ja sukat ovat eripariset, joten tekemistä riittää aatton asti.

Voit tehdä sukista tyylikkään mustavalkoiset tai käyttää jämälankoja hyödyksesi ja värittää ne vaikka sateenkaaren sävyillä.

Toinen sukka alkaa luukusta 13.

Ihanat joulukalenterisukat ovat Teija Kolehmaisen ja Minna Metsäsen alun perin Suuri Käsityö -lehteen suunnittelemat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tässä ensimmäisen luukun ohje, ihanaa joulun odotusta!

Lanka Novita Nalle (75 WO + 25 PA, 100 g = 260 m), 200 g luonnonvalkoista (010) ja 100 g nokea (099)

Sukkapuikot 3 mm tai käsialan mukaan

Tiheys: 25 s = 10 cm kirjoneuletta

Kirjoneule: Neulo sileää neuletta ruutupiirroksen mukaan. HUOM! Kohdissa, joissa kuvion leveys on 6 s tai enemmän, sido nurjalla kulkeva lanka kiertämällä langat toistensa ympärille työn nurjalla puolella. Tee sidonnat eri kohdissa, jotta ne eivät osu samaan silmukkaväliin peräkkäisillä kierroksilla.

1. Luukku:

Luo vartta varten luonnonvalkoisella langalla 80 s ja jaa s:t neljälle puikolle, 20 s kullekin. Krs:n vaihtumiskohta on I ja IV puikon välissä. Neulo 1 o kiert, 1 n -joustinta 4 cm. Neulo vielä 2 krs oikein ja kavenna toisen krs:n aikana I ja IV puikolla 1 s. =78 s.

Aloita kirjoneule 1. ruutupiirroksen 1. krs:lta ja toista 6 s:n mallikerta 13 kertaa. Neulo krs:t 2–14.

Loput luukut löydät päivittäin Kodin Kuvalehden nettisivuilta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla