Sienikeitto mustatorvisienistä tai suppilovahveroista sopii aloittamaan vaikka juhlapäivälliset. Vastaleivottujen sämpylöiden kanssa soppa on myös mainiota arkiruokaa.

4 annosta

3 dl (noin 30 g) kuivattuja mustatorvisieniä tai suppilovahveroita

1 sipuli

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3 rkl voita tai öljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 rkl vehnäjauhoja

8 dl vettä

1 kuutio kana- tai kasvislientä

1 tl kuivattua rakuunaa

rouhittua mustapippuria

100 g maustamatonta sulatejuustoa

2 dl ranskankermaa

2 rkl persiljaa silputtuna

  • Liota kuivattuja sieni√§ litrassa vett√§ noin puoli tuntia.
  • Silppua kuorittu sipuli ja kuullota rasvassa kattilassa.
  • Lis√§√§ sipulien joukkoon jauhot, vesi, liemikuutio ja mausteet.
  • Purista sienist√§ neste ja pilko sienet tarvittaessa pienemmiksi. Lis√§√§ keittoon.
  • Hauduta keittoa miedolla l√§mm√∂ll√§ noin 15 minuuttia.
  • Lis√§√§ sulatejuusto ja ranskankerma.
  • Kuumenna, kunnes juusto on sulanut ja keitto on tasaista.
  • Silppua pinnalle viel√§ persiljaa.

Ritva Noreila, Espoosta kertoo:

‚Äď P√§iv√§llisten j√§rjest√§minen onnistuu v√§h√§ll√§kin rahalla. Sienikeitto on siit√§ oiva esimerkki. Kalliita sieni√§h√§n saa metsist√§mme ilmaiseksi. Ker√§√§n ja kuivaan mustatorvisieni√§ talven varalle. Teen niist√§ usein keittoa tai piiraita kotijoukoille ja vieraille. T√§m√§ keitto toimi loistavasti alkukeittona isommillakin p√§iv√§llisill√§.

Resepti on kirjasta ET Klassikot ‚Äď lukijoiden rakkaimmat reseptit (2012).

elma 74 v.

Minä teen sienikeiton kuivatuista herkkutateista ja laitan siihen rikottuja tattariryynejä ja koskenlaskija juustoa, mutta jätän ranskankerman ja vehnäjauhot pois. On hyvää.

Punikkitatit käyvät myös, niistä tehty keitto on hieman ruman väristä, mutta eihän se haittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla