Syö silakkaa ja elimistösi kiittää, etenkin B-vitamiinivarastojen osalta. Tässä reseptissä kohtaavat pirteä sitruuna ja maistuvat silakat.
4 annosta
1 kg silakoita (tai ½ kg fileitä)
Täyte
1 ½ dl mantelirouhetta
1 ½ dl silputtua persiljaa
¾ dl silputtua salviaa
3 tl raastettua sitruunan kuorta
¾ dl rypsiöljyä
1 ½ tl suolaa
(1 rkl rypsiöljyä)
Pintaan
½ sitruunan mehu
½ dl mantelirouhetta
- Puhko kokonaiset silakat, poista pää, avaa vatsa ja poista sisälmykset. Huuhtele silakat nopeasti. Voit käyttää myös fileitä.
- Valmista täyte. Lisää mantelirouheen joukkoon silputut yrtit, raastettu sitruunan kuori, öljy ja suola. Täytä silakat mantelitäytteellä.
- Lado silakat öljyttyyn uunivuokaan. Purista pintaan sitruunamehua. Ripottele päälle mantelirouhetta.
- Kypsennä silakoita 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Tarjoa lohkoperunoiden ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
- VINKKI! Lisää turkkilaiseen jogurttiin muutama tippa chilikastiketta ja loraus juoksevaa hunajaa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa