Kiedo ulko-ovi havuihin ja koristele oksat käyttäen kulkusia, huopasydämiä tai somia helmiä.

Muhkea havukranssi

Havukranssi syntyy pajurenkaan ympärille. Kiedo pajunvitsa kiepille ja sido tukevaksi rautalangan avulla. Kiinnitä havunippuja renkaaseen vieri viereen ohuella rautalangalla.

Kun käytät eri havuja, kranssiin saa vaihtelua. Tavallisimpia ovat kuusenoksat.  Muita sopivia ovat esimerkiksi kataja, mänty, tuija tai marjakuusi. Koristeeksi voit laittaa nauharusetit ja suuret kulkuset.

Nauhan voi leikata vanhasta tekstiilistä. Jos nauha ei mahdu kulkusen reiästä, tee pieni lenkki rautalangasta ja kiinnitä kulkunen sen avulla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sydänruudukko

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmiiseen villiviininoksista tehtyyn kranssiruudukkoon on huovutettu pieniä sydämiä.

Sydän-muoto syntyy helposti neulahuovuttamalla piparkakkumuotin avulla. Käytä työskentelyalustana huovutusalustaa tai vaahtomuovia. Aseta pala huovutusvillaa pienen piparkakkumuotin sisään ja pistele villaa huovutusneulalla. Mitä enemmän pistelet, sen tiiviimmän sydämen saat.

Viimeistele sydämen reunat pistelemällä neulalla ilman muottia. Pujota sydämen taakse lyhyt rautalangan pätkä ja kiinnitä sydän ristikkoon. Solmi yläreunaan koristeeksi rusetti.

Risukranssi luonnon sävyissä

Risukranssipohja puetaan talveen käpyjen, jäkäläisten kaarnanpalojen, lepänurpujen, pienten risu- tai oksanippujen ja askartelumarjojen avulla. Kranssipohjan voit kietaista itse myös taipuisista koivunoksista.

Jos et syksyllä tullut keränneeksi materiaalia talteen, voit käyttää erilaisia askartelukoristeita tai tuoksupussien sisältöä. Kiinnitä koristeet haluamaasi muodostelmaan kranssipohjaan kuumaliimapistoolin avulla.

Kirjoita teksti spriiliukoisella kynällä puiseen sydämeen ja ripusta sydän kranssin keskelle.

Sydänkranssi rautalangasta

Rautalangasta kiedottu sydänkranssi on koristeltu valkoisilla helmillä.

Aloita kranssin teko kietomalla renkaaksi muutamia kierroksia ohutta rautalankaa. Älä katkaise lankaa vaan työskentele suoraan puolasta tai kiepistä. Kiedo rautalankaa renkaiden ympärille muutamia kertoja.

Kun saat pohjasta sopivan paksun, leikkaa lanka poikki, mutta jätä siihen mittaa reilus­ti yhden kierroksen verran.

Taivuta rengas sydämen muotoon. Lisää sitten helmiä lankaan ja kieputa vielä kierros sydämen ympärille siten, että helmet asettuvat kranssiin sopivin välein. Tee ripustussilmukka sydämen yläreunaan.

Jos langassa on vielä mittaa, kiharra sitä sukkapuikon ympärille. Poista puikko, avaa syntynyttä spiraalia hieman. Voit myös ottaa uuden rautalangan pätkän kiharaista kierrosta varten. Jätä tämä kierros hieman löysäksi, jolloin kihartuvat kohdat jäävät sopivan epämääräisesti sydämen koristeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla