Karjalanpaistiin sopii niin porsaan, karitsan, vasikan kuin poronkin liha.

4–6 annosta

1 kg porsaan, karitsan, vasikan tai poron etuselkää
nokare voita
10 ryväs- tai salottisipulia
4 porkkanaa
4 pientä naurista
5 laakerinlehteä
8 murskattua maustepippuria
8 murskattua mustapippuria
pari oksaa rosmariinia
2 tl suolaa
vettä

  • Ruskista reilun kokoiset lihapalat ja pilkotut kasvikset pieni määrä kerrallaan padan pohjalla voissa.
  • Aseta ainekset ja mausteet kerroksittain pataan. Kaada päälle kuumaa vettä, niin että aineksista kaksi kolmasosaa peittyy. Laita padan kansi päälle ja nosta pata 200-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.
  • Laske lämpö 110 asteeseen ja hauduta 3–4 tuntia tai kunnes lihat ovat murean kypsiä.

Vinkki! Varaa karjalanpaistiin useampaa lihalaatua saatavuuden mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olen valmistanut karjalanpaistia jo vuosikymmenten ajan, myös työkseni.

Ohjeessanne oli ihanasti käytetty voita, siitä plussaa. Myös allekirjoitan sen, että käytetään useampaa lihalaatua, maukkaampaa paistista tulee juuri niin. En ruskista lihapaloja liedellä, vaan laitan ne jo melko kuumaan uuniin, +225C ruskistumaan. Näin säästyy energiaa. Kääntelen välillä lihapaloja, että kaikki ne saavat ruskean pinnan. Ruskistuksen jälkeen lisään vasta juurekset ja mausteet sekä kuuman veden. Pienennän lämmön tuohon reiluun sataan asteeseen ja annan hautua monta tuntia. Minulla on leivinuuni käytössäni ja mieheni väittää, että siellä kypsyneestä karjalanpaistista tulee kaikkein paras.

Äidin perintö.

Laitan saman verran naudan- ja porsaanlihaa pataan. Nauta alle, porsas päälle rasvaisempana.
Pilkon 2 sipulia sekaan.
Mausteena: mustapippuri, merisuola ja 1 kpl. Lihaliemikuutio.
Kaadan kiehuvan veden lihojen päälle. Niin että lihat juuri peittyvät.
Paistan tulikiviuunissa 4-5 tuntia.
Lisään tarvittaessa vettä.
En tykkää laittaa sekaan muuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla