
Karjalanpaistiin sopii niin porsaan, karitsan, vasikan kuin poronkin liha.
4–6 annosta
1 kg porsaan, karitsan, vasikan tai poron etuselkää
nokare voita
10 ryväs- tai salottisipulia
4 porkkanaa
4 pientä naurista
5 laakerinlehteä
8 murskattua maustepippuria
8 murskattua mustapippuria
pari oksaa rosmariinia
2 tl suolaa
vettä
- Ruskista reilun kokoiset lihapalat ja pilkotut kasvikset pieni määrä kerrallaan padan pohjalla voissa.
- Aseta ainekset ja mausteet kerroksittain pataan. Kaada päälle kuumaa vettä, niin että aineksista kaksi kolmasosaa peittyy. Laita padan kansi päälle ja nosta pata 200-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.
- Laske lämpö 110 asteeseen ja hauduta 3–4 tuntia tai kunnes lihat ovat murean kypsiä.
Vinkki! Varaa karjalanpaistiin useampaa lihalaatua saatavuuden mukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa