Ilman uunia valmistuvat nämä värikkäät kakut puolukasta, luumusta ja lakasta.

Valkosuklaa-puolukkakakku

8 palaa näkkileipää (esim. Maukas-viipaleita, hienonnettuna yht. 2 dl)
3/4 dl fariinisokeria
1/2 tl inkivääriä
75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl vaaleaa mehua tai vettä
2 prk maitorahkaa
200 g valko- tai taloussuklaata + 2 tl öljyä
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:

4–5 dl kokonaisia pakastepuolukoita
3 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Leikkaa ja aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
  • Hienonna näkkärit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painelemalla.
  • Lisää fariinisokeri, inkivääri ja sula rasva.
  • Painele seos vuokaan.
  • Pehmennä liivatteita kylmässä vedessä 5–10 minuuttia. Puserra vesi pois ja liuota lehdet kuumaan mehuun tai veteen. Anna jäähtyä haaleaksi.
  • Paloittele suklaa pieneen kattilaan ja lisää öljy. Nosta kattila isoon, kiehuvaa vettä sisältävään kattilaan ja sulata suklaa. Sekoita tasaiseksi. Öljy estää kokkaroitumisen.
  • Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan ensin sokeri ja vaniljasokeri, sitten sula suklaa ja liivateseos. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.
  • Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä kelmulla. Anna hyytyä kylmässä vähintään 2–4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  • Levitä jäiset puolukat tortun pinnalle. Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä 4–5 minuuttia. Kaada varovasti marjojen päälle. Seos hyytyy heti.
  • Anna tortun olla kylmässä tarjoiluun asti. Irrota rengas ja vedä tottu leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Koristele puolukanvarvuilla.

Puolukkaraitakakku

Pohja:
4 isoa munaa
1,5 dl sokeria
100 g mantelijauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja

Kostutus:
1 dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria

Täyte:
8 dl puolukoita
1 dl hillosokeria
3 rkl maissitärkkelystä

Kermahyytelö:
1 dl vettä
4 liivatelehteä
150 g sokeria
4 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

  • Tee kakkupohja jo edeltävänä päivänä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää munavaahtoon.
  • Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa puolisen tuntia. Survo puolet puolukoista. Pane kaikki aineet kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä.
  • Aloita kermahyytelön valmistaminen pehmentämällä liivatteet runsaassa kylmässä vedessä. Sulata kasarissa sokeri ja anna sen hieman ruskistua. Lisää 1 dl vettä ja keitä sekoittaen, kunnes sokeri liukenee.
  • Puserra liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan sokeriliemeen. Vaahdota kerma. Lisää vaniljasokeri ja sokeri-liivateseos koko ajan sekoittaen. Leikkaa kakkupohja 2–3 levyksi.
  • Huuhdo ja kuivaa kakkuvuoka. Vuoraa se kelmulla. Nosta yksi kakkulevy vuokaan ja kostuta maito-vaniljasokeriseoksella.
  • Levitä sille ensin puolukkaseosta, sitten kermahyytelöä. Paina päälle toinen kakkulevy ja jatka samaan tapaan. Jätä päällimmäiseksi kermahyytelökerros.
  • Peitä vuoka kelmulla ja siirrä koko komeus jääkaappiin vähintään 3–4 tunniksi. Kakku on kaunis sellaisenaan, mutta voit myös koristella sen puolukoilla ja/tai tomusokerilla.

Luumukakku

Pohja:

130 g kaurakeksejä
130 g murokeksejä
100 g voita

Täyte:
5 dl kermaa
3 rkl sokeria
2 dl ruokajogurttia
3–4 dl luumuhilloa
6 liivatelehteä + 4 rkl vettä
konjakkia

  • Murenna keksit hienoksi ja sekoita voisulaan. Taputa seos leivinpaperin päälle irtoreunavuokaan.
  • Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon sokeri jogurtti ja luumuhillo. Sekoita nostellen.
  • Pehmennä liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Puserra vesi pois ja liuota lehdet kiehuvan kuuman veteen. Anna jäähtyä hieman ja vatkaa seos sitten kerma-luumuvaahtoon. Mausta vaahto vielä tilkalla konjakkia.
  • Kaada täyte piparipohjalle, peitä vuoka kelmulla ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
  • Koristele tarjolle tuoreilla luumuilla tai vaikkapa suklaa- tai kaakaojauheella.

Lakkakakku

Pohja:

100 g hapankorppuja
100 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte:

6 liivatetta
4 rkl lakkamehua
2 rkl lakkalikööriä
6 dl kermaa
1,5 dl sokeria
130 g tuorejuustoa
noin 2 dl lakkoja

  • Murenna korput ja keksit hienoksi ja sekoita voisulaan. Taputa seos leivinpaperin päälle irtoreunavuokaan.
  • Pehmennä liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Puserra vesi pois ja liuota lehdet kiehuvan kuuman lakkamehuun. Lisää likööri ja anna seoksen jäähtyä hieman.
  • Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon ensin sokeri ja tuorejuusto, sitten liivateseos ja lopuksi lakat. Sekoita hyvin.
  • Kaada täyte murupohjalle, peitä vuoka kelmulla ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Koristele tarjolle lakoilla ja halutessasi vielä hyytelösokerikerroksella.

Muista myös nämä kakut

Sisältö jatkuu mainoksen alla