Chorizo-makkaran paprikainen tulisuus sopii vilpoisan sadepäivän pastasalaatiin.

Pasta–chorizosalaatti

4 annosta

5 dl (250 g) pennepastaa

1 1/2 l vettä

1 tl suolaa

1 pkt (200 g) chorizo-kestomakkaraa (esim: Pirkka Parhaat)

1 pkt (200 g) fetaa

2 punasipulia

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

1 prk (200g) herkkusieniä

3 rkl öljyä

3 rkl balsamiviinietikkaa

2 tl oreganoa

1 ruukku basilikaa

1 ps (60 g) rucolaa

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria

  • Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Kumoa isoon kulhoon.
  • Viipaloi makkara ja murenna feta. Sekoita pastan joukkoon.
  • Kuori ja viipaloi sipulit, pilko paprikat ja viipaloi herkkusienet.
  • Paista vihanneksia öljyssä pannulla 3 minuuttia. Kaada päälle balsamiviinietikka ja anna kiehahtaa. Sekoita vihannekset lämpiminä pastan joukkoon. Mausta oreganolla ja tuoreella basilikalla.
  • Lisää rucolaa, suolaa ja pippuria.

Vinkki! Tiiviit kesto-chorizot sopivat salaatteihin kylmänä tai kevyesti paistettuna. Mehevät raaka-chorizot täytyy paistaa kypsiksi. Leikkeleenä myytävä chorizo käy salaatteihin sellaisenaan.