Pyöryköitä ei aina tarvitse tehdä lihasta. Tässä helppoja kasvisvaihtoehtoja suoraan kaupan hyllyltä.

Falafel

Al’Fez, pakkauksesta noin 15 kpl.
Ainekset: kikhernejauhe 54 %, korppujauho, mausteseos: mm. juustokuminaa, sipuli- ja valkosipulijauhetta, persiljaa, curryä. 
Jauhomixi. Sekoita veteen ja pyöritä pyöryköiksi. Mausteinen jälkipotku yllättää mukavasti! Maku jakoi raatilaisten mielipiteet. Öljyssä paistettuna parhaimmillaan.

Itämainen meininki.

* * *

Kasvispyörykät

Apetit, 320 g, noin 16 kpl.
Ainekset: kasviksia 49 %
(keltainen porkkana, soijapapu, vihreä paprika), perunarae, vesi, rypsiöljy, sulatejuusto, soijaproteiini, emmentaljuusto, persilja, valkosipuli, sitruunamehu. Suolapitoisuus 1 %.
Energiaa: 100 g/ 210 kcal.
Pullien vihreä väri hämää. Suussa maistuu herne, vaikka hernettä ei pullissa olekaan. Mehevän ruokaisat pyörykät. Kyllä näitä söisi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kotoisat pyörykät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

* * *

Falafelpyörykät

Pirkka, 240 g, noin 12 kpl.
Ainekset: kikherne, vesi mausteet (rakuuna, mustapippuri, oregano, korianteri, juustokumina, sipuli, valkosipuli, paprika). Suolapitoisuus 1,1 %.
Energiaa: 100 g/ 270 kcal.
Erinomainen maku, edes pötkömäinen ulkonäkö ei haittaa. Rakenne tiukka ja aito.

Parhaat mausteet.

* * * *

Traditional falafel

Findus, Simply green, 450 g, noin 30 kpl.
Ainekset: keitetty kikherne 49 %, sipuli, kasviöljy, mannasuurimo, persilja, valkosipuli, nostatusaineet, mausteet.
Energiaa: 100 g/ 270 kcal.
Yrttisen herkullisen näköisiä.
Tomaattisalsan kanssa tarjottuna nam. Mausteita voisi olla enemmänkin.

Houkuttelevin ulkonäkö.

* * * *

Kasvispyörykät

Hälsans Kök, 300 g, noin 22 kpl.
Ainekset: soija- ja vehnäproteiini, vesi, munan valkuaisaine, öljy, sipuli- ja valkosipulijauhe, mausteet. Voimakassuolainen.
Energiaa: 100 g/ 170 kcal.
Ovatko nämä vegepullia? Maistuvat kaupan lihapullilta. Hieman sitkeä rakenne.

”Lihaisan” oloiset pyörykät.

* *

Pisteet

* = ei maistu
* * * = kelpo pulla
* * * * = iloinen yllätys
* * * * * = superherkkua!

Tee itse :Falafelpyörykät

noin 23 kpl
2 prk (à 240 g valutettuja) kikherneitä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
½ dl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
½ dl korppujauhoja
1 tl jauhettua korianteria
1 ½ tl juustokuminaa
¼ tl cayennepippuria
1 tl suolaa
Paistamiseen
oliivi- tai rypsiöljyä

1. Soseuta valutetut kikherneet tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää hienonnetut sipulit, persilja, sitruunamehu, öljy, jauhot ja mausteet.
2. Pyöritä kostutetuin käsin pyöryköiksi.
3. Kypsennä falafelit paistinpannussa runsaassa öljyssä tai 200-asteisessa
uunissa noin 15 minuuttia. Uunissa kypsennettäessä kannattaa pullien
päälle sipaista öljyä.
4. Tarjoa turkkilaisen jogurtin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla