Maa-artisokka hautuu ihanaksi uunissa.

1 ps (500 g) maa-artisokkia
1 purjo
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna tai 1 tl kuivattua rosmariinia
2 dl soijakermaa tai ruoka­kermaa
1 dl vettä
2 tl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl korppujauhoja
2 dl mozzarellaraastetta

  • 1. Pese ja kuori maa-artisokat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet veteen, jossa on pari lusikallista sitruunamehua.
  • Halkaise purjo ja leikkaa kuivat päät pois. Huuhtele ja leikkaa purjo parin sentin viipaleiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla. Lisää purjo ja valutetut maa-artisokkaviipaleet kuullottumaan muutamaksi minuutiksi pannulle.
  • Sekoita erillisessä kulhossa soijakerma, vesi, pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä mausteet.
  • Kumoa kasvikset uunivuokaan ja kaada soijakerma päälle. Ripottele pintaan korppujauhoja ja mozzarellaraastetta.
  • Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jos gratiinin pinta tummuu, peitä vuoka leivinpaperilla.
  • Nauti sellaisenaan tai lisäkkeenä esimerkiksi lihapullien kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla